Teknoloji

Nintendo Switch satışları için hedef küçülttü

Nintendo Switch satışları toplam Wii U satışlarını geride bıraktı

Nintendo için 2018’in son çeyreği Switch satışları açısından oldukça bereketli geçti. Şirket geçtiğimiz ekim ve aralık aylarını da kapsayan üç aylık dönemde toplamda 9.41 milyon Switch sattı. Söz konusu sayı, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 30 oranında bir artış kaydedildiği anlamına geliyor.

Oyun kanadında ise öne çıkan isimler Super Smash Bros. Ultimate ve Pokemon: Let’s Go oldu. Bu oyunlar sırasıyla 12.08 milyon ve 10 milyon satış rakamına ulaştı. Başarılı performans sergileyen bir diğer oyun olan Super Mario Party ise 5.3 milyon kopya sattı.

Nintendo, bu başarılı tabloya rağmen, daha önce belirlediği hedefleri küçültmeyi seçti. Şirket kendisine mevcut mali yılı içinde toplamda 20 milyon Switch satma hedefi koymuştu. Nintendo’nun geçtiğimiz nisan ayından bu yana sattığı konsol sayısı hâlihazırda 14.49 milyona ulaşmış durumda. Ancak şirket 2018’in ilk üç aylık döneminde 2 milyonun biraz altında bir sayıda Switch satmıştı. Geçtiğimiz yılın verileri nedeniyle 20 milyon hedefini aşağıya çeken şirket, mali yılının sonu itibarıyla 17 milyon Switch satmış olmayı amaçlıyor.

Nintendo Switch satışlarındaki güçlü ivme ise devam ediyor. Piyasaya çıkışından bu yana 32.27 milyon adet satan konsol, pek çok kişinin öngörülerinin ötesinde bir noktaya ulaşmış durumda. Animal Crossing ve Pokemon gibi serilerin gelişiyle güçlenen sistem, bu yıl içinde Metroid Prime 4 gibi yeni oyunlar da kazanacak.

İLGİLİ HABERLER