Teknoloji

Nintendo Switch satışları 90 milyona yaklaştı

nintendo switch pro qualcomm 4k

Nintendo Nisan-Haziran dönemine ait finans raporunu yayınladı. Sonuçlar normalde yavaş olan bu dönem için iyi görünse de, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla hem gelirin hem de kârın düşmesi göze çarpıyor. Nintendo Switch satışlarının yavaşlaması da dikkat çeken unsurlardan biri oluyor.

Geçen yıla kıyasla yaşanan düşüşe çok şaşırmamak gerekiyor. COVID-19 salgınının birinci dalgası sırasında oyunlara talebin artması ve Animal Crossing: New Horizons’ın çıkışı oyun satışlarını yukarıya taşımıştı.

Switch satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21.7 oranında düşüşle 4.45 milyonda kaldı. Oyun satışları ise yüzde 10.2’lik düşüşle 45.29 milyona geriledi. Nintendo’nun toplamda sattığı Switch sayısı ise 89.04 milyona çıktı. Şirketin geliri yüzde 9.9’luk düşüşle 322,6 milyar yen (25,1 milyar TL) olarak gerçekleşti. Operasyon kârı ise yüzde 17.3 oranında azalarak 119,6 milyar yen (9,3 milyar TL) oldu.

Nintendo Switch satışlarının önümüzdeki çeyrekte yeniden artması bekleniyor. Şirket ekim ayında OLED ekranlı yeni Switch’i tanıtmaya hazırlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER