Teknoloji

Nintendo Switch’in iki yeni versiyonu yolda

Nintendo Switch satışları toplam Wii U satışlarını geride bıraktı

Nintendo Switch’in iki yeni versiyonu üzerinde çalışıyor. Bunlar önümüzdeki yaz ayları gibi yakın zamanda satışa çıkabilir. Söz konusu iddia Wall Street Journal’da çıkan bir habere dayanıyor. Bu modellerden bir tanesinin daha ucuz model olacağı, diğerinin de video oyun sevenleri hedefleyen gelişmiş özellikleri içereceği söyleniyor.

Gazetenin belirttiğine göre, daha ucuz modele titreşim işlevi dahil edilmeyecek. Sökülebilir Joy-Con kumandaları da olmayacak. Bu açıdan Nintendo 3DS’in bir takipçisi olacağı söylenebilir. Nikkei de bu ayın başlarında Nintendo’nun daha rahat taşınabilir, daha küçük bir Switch modeli çıkarabileceğini yazmıştı.

Haberde daha üst modelle ilgili net bilgi verilmiyor. Ancak bir kaynak basit bir performans artışına nazaran, bir yenileme yapılabileceğini söylüyor. Aslında performans açısından konsolda gelişmeye açık bir alan var. Switch, Nvidia’nın dört yaşındaki Tegra X1 işlemcisini kullanıyor. Eğer Nvidia Nintendo için mobil yonga geliştirme işine geri dönse, bu konsol güç ve verimlilik tarafında önemli aşamalar kaydedebilir.

WSJ, yeni Switch donanımının haziranda, E3 oyun konferansında duyurulacağını söyledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER