Teknoloji

Yeni Nintendo Switch’in çıkışı için oklar 2021’i gösteriyor

nintendo switch

Nintendo Switch, dünyanın popüler oyun konsolları arasında yer alıyor. Bloomberg‘in ve Tayvan’da yayın yapan Economic Daily News isimli gazetenin haberlerine göre, Nintendo önümüzdeki yıl popüler oyun konsolunun iyileştirilmiş yeni bir versiyonunu yayınlamaya hazırlanıyor. Tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan haberlerde, yeni Switch’in 2021’in başlarında çıkabileceği belirtiliyor.

Bu versiyon, 2017’nin mart ayında çıkan Switch’in performansında ilk kayda değer artışı getirebilir. Bloomberg’in haberinde, Nintendo’nun işlemci gücünü artırmayı ve 4K desteği sunmayı planladığı bilgisi yer alıyor. Economic Daily News’in haberinde ise iyileştirilmiş görsellere vurgu yapılıyor.

Şirket geçtiğimiz yıl iki yeni Switch modeli çıkarmıştı. Ancak bunlarda performans artışı yapmayan Nintendo, tasarımı küçültmeye ve pil ömrünü artırmaya odaklanmıştı.

Switch’in kalbinde beş yıldan uzun bir süre önce duyurulan Nvidia Tegra X1 işlemci bulunuyor. Mobil işlemci teknolojisi o günden bu yana hatırı sayılır bir ölçüde gelişmiş durumda. Dolayısıyla Switch’in önünde performans artışı için büyük bir alan bulunuyor. Ancak bunun için Nvidia’dan özel bir tasarıma ihtiyaç duyuluyor gibi görünüyor. Ancak artık Nvidia, üçüncü taraf üreticiler için genel amaçlı mobil yongalar hazırlamıyor.

Bloomberg’in haberine göre; yeni Nintendo Switch, güçlü bir oyun kadrosuyla çıkacak. Bu durum, şirketin 2020’deki oyun kadrosunun görece hafif kalmasının nedeni de olabilir. Yıl sonu için iddialı bir oyun duyurmayan Nintendo, bu dönemi PlayStation 5 ve Xbox Series X’e bırakmayı seçmişe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER