EğlenceTeknoloji

Uygun fiyatlı Nintendo Switch için oklar haziran ayını işaret ediyor

nintendo switch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nintendo‘nun popüler oyun konsolu Switch‘in daha uygun fiyatlı bir versiyonu üstünde çalıştığına dair haberler, bir süredir etrafta dolaşıyor. Bloomberg‘in haberine göre, uygun fiyatlı Nintendo Switch önümüzdeki haziran ayında satışa sunulabilir.

Nintendo’nun daha uygun fiyatlı Switch’te ne gibi değişiklikler yapacağı şu an için bilinmiyor. Ancak bu durum çeşitli spekülasyonların çıkmasını engellemiyor. Şirketin ekranı küçültebileceği veya dock uyumluluğunu kaldırabileceği söyleniyor. Böylelikle mobil odaklı ve daha ucuz bir konsolun sunulmasının mümkün hâle geleceği belirtiliyor.

Nintendo geçtiğimiz mali yıla ait finansal sonuçlarını henüz açıklamış değil. Ancak analistler, şirketin 17.5 milyon Switch konsol satarak 17 milyon Switch satma hedefini aşmış olmasını bekliyor. Buna rağmen, şirketin Switch için belirlediği asıl satış hedefinin 20 milyon olduğunu da hatırlatmak gerekiyor.

Daha uygun fiyatlı bir Switch’in Nintendo’nun satışlarını artırması muhtemel görünüyor. Şirket geçmişte de 3DS’in ardından daha uygun fiyatlı 2DS’i çıkarmış ve geniş oyun portföyünü daha geniş bir kitleye ulaştırmayı başarmıştı. Dolayısıyla Nintendo’nun uygulamayı planladığı formül konusunda tecrübeli olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Nintendo Switch için başka yenilikler de planlıyor. Bloomberg’in haberinde, mevcut Switch’te de mütevazı iyileştirmelerin yapılacağı belirtiliyor. Benzer bir iddia, geçtiğimiz ay The Wall Street Journal tarafından da gündeme taşınmıştı. Bu haberde Nintendo’nun sıkı oyuncuları cezbedecek özellikler sunacağı belirtilmişti. Bu yeni versiyonda performans konusunda ise büyük bir değişimin beklenmediği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER