Manşetler

Nintendo Switch’in daha ucuz ve küçük bir versiyonu yolda

nintendo switch

En yeni oyun konsolu Switch‘in Nintendo açısından büyük bir başarı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Şirketin açıkladığı son finans raporuna göre, çıkışından bu yana satılan Switch sayısı 32 milyona ulaştı. Bu da konsolun Nintendo 64’ü tahtından etmeye yaklaştığını gösteriyor. Ancak gelen haberler, Nintendo Switch ile ilgili olarak yeni planları işaret ediyor.

Japon gazetesi Nikkei‘nin haberine göre, Nintendo Switch’in daha küçük ve ucuz bir versiyonu üstünde çalışıyor. Bu versiyonun odak noktasında taşınabilirliğin olacağı ve orijinal konsoldaki bazı özelliklerin bu versiyonda bulunmayacağı da gelen haberler arasında yer alıyor. Nintendo’nun yeni bir Switch üstünde çalıştığına dair haberler geçtiğimiz yılın ekim ayında gündeme gelmişti. Ancak şirket mevcut versiyonu geliştirmek yerine sistemi farklılaştıracak yaklaşımlar üzerine odaklanacak gibi görünüyor.

Ars Technica‘nın haberinde ise ilk olarak konsolun plastik dock’undan vazgeçileceği belirtiliyor. 90 dolar karşılığında bağımsız olarak da satılan bu dock, konsolun TV çıkışı için tek yol değil. Nintendo’nun ekran boyutunu küçültebileceği ve buna ek olarak kumandayı konsolun fiziksel bir parçası hâline getirebileceğini belirtiyor. Daha önce 3DS’in daha uygun fiyatlı versiyonu 2DS’i çıkaran Nintendo için bu yaklaşım kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor.

Nintendo Switch satışlarını daha da artırmak için ihtiyaç duyulan şey, daha ucuz bir Switch olabilir. Switch satışları genel olarak iyi gitse de, Nintendo 2018 mali yılı için koyduğu toplam satış hedefini aşağıya çekmişti.

İLGİLİ HABERLER