Teknoloji

Nintendo Switch için yeni fikirleri değerlendiriyor

nintendo switch

Nintendo, Switch oyun konsolunun Joy-Con isimli kumandasının mevcut bükülebilirlik seviyesinden memnun değil gibi görünüyor. Şirket tarafından ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne (USPTO) yapılan bir başvuru, daha ergonomik bir tutuş için üst kısmı bükülebilen Joy-Con kumandayı gösteriyor.

Bu işlemin Joy-Con, Switch’e tutturulmuşken de gerçekleşebileceği belirtiliyor. Kenar bölümlerinin Switch’in rayları üstünde kaydırılabilmesi sayesinde Joy-Con’un konsoldan ayrılmadan bükülebileceği ifade ediliyor.

Nintendo’nun gelecekte bu teknolojiyi Switch’te kullanıp kullanmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Uluslararası patentin Amerikan versiyonu için başvurunun 2018’in şubat ayında yapıldığı görülüyor. O tarihten bu yana yapılan en önemli değişiklik, Nintendo Switch’in Lite versiyonunun çıkarılmış olması.

Nintendo Switch Pro mu geliyor?

Joy-Con’da düşünülen değişiklik, akıllara “Nintendo Switch’in Pro versiyonu mu geliyor?” sorusunu getiriyor. Ancak şirketlerin sıklıkla bu tarz patent başvuruları yaptığını ve patentlerde gösterilen teknolojilerin her zaman gerçek ürünlerde kullanılmadığını hatırlamak gerekiyor.

Yine de, Joy-Con’da yeniliklerin düşünülmesi, Nintendo’nun inovasyon ateşinin sönmediğini gösteriyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Switch ve Joy-Con’da farklı da olsa değişimler görmek şaşırtıcı olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER