Eğlence

Nintendo Pokemon Go ile borsada rekor kırdı

pokemon go
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nintendo pokemon goNintendo Pokemon Go sayesinde kendisine manşetlerde yer bulmaya devam ediyor. Video oyun devi, geçtiğimiz cuma günü Tokyo borsasındaki en büyük günlük ciroyu elde etti.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Nintendo hisselerinin geçtiğimiz cuma günkü işlem hacmi 4.5 milyar doları buldu. Bu alandaki rekor daha öncesinde enerji şirketi Tokyo Electric’e aitti.

Nintendo, popüler oyunun yayınlanmasından bir gün sonra 11 Temmuz tarihinde en yüksek işlem hacmi oranına ulaşmıştı. Ancak ciro rekoru bu tarihte kaydedilmedi. Şirketin 33 dolarlık hisse bedeli ise 2007’de Wii’nin yayınlandığı günlerdeki 70 dolarlık bedelin altında kalıyor.

Nintendo Pokemon Go sayesinde piyasa değerini artırdı

Pokemon Go yayınlandığı günden bu yana Nintendo’nun piyasa değerine milyar dolarlar ekledi. Oyunun sergilediği başarılı performansa rağmen, ortada bazı problemlerin bulunduğu gerçeğini göz ardı etmemek gerekiyor.

Oyunun geliştiricisi Niantic Labs, sunucularda yüksek talep nedeniyle yaşanan problemlerden ötürü uluslararası çıkışı ertelemiş ve kademeli biçimde gerçekleştirmeye başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER