Teknoloji

Nintendo oyun konsollarından vazgeçmiyor

nintendo-logo-170315

Yıllardır süren direnişine son vererek mobil cihazlar için oyun geliştirmeye başlayacağını açıklayan Nintendo, oyun konsolu üretiminden vazgeçmeyi düşünmüyor. Akıllı cihazları nasıl kullanacaklarına karar verdiklerini söyleyen Nintendo CEO’su Satoru Iwata, video oyun sistemleri konusunda çok daha güçlü bir tutku ve vizyonlarının olduğunu dile getirdi.

Iwata, Nintendo’nun halihazırda yeni bir konsept çerçevesinde oyunlara özel bir platform geliştirdiğini belirtti. Gelişim aşamasında “NX” kod adıyla anılan yeni platforma dair detayları henüz açıklamayan Nintendo, önümüzdeki yıl konuya dair daha fazla detay paylaşma sözü verdi.

Yapılan son açıklamalar, Japon şirketinin kendisini Google ve Microsoft gibi bir ekosistem geliştiricisi olarak konumlandırmaya çalıştığını ortaya koyuyor. Satoru Iwata, Nintendo’nun yeni platformunun akıllı cihaz sahiplerine Nintendo’nun fikri mülkiyet portföyüne erişim imkanı sağlayacağını dile getirdi. Iwata, Nintendo’nun oyun platformlarında daha üst sınıf oyun deneyimleri sunmayı istediklerini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER