Teknoloji

Nintendo NX güçlü bir mobil-konsol melezi olacak

nintendo-logo-280115

Nintendo’nun NX kod adını taşıyan yeni bir oyun konsolu üstünde çalıştığı biliniyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Nintendo NX güçlü rakipleri Xbox One ve PlayStation 4 ile daha iyi rekabet edebilmek adına en üst sınıf işlemcileri barındıracak.

The Wall Street Journal’ın haberinde Nintendo NX’in genel tasarım hatlarına ilişkin bazı bilgiler de veriliyor. Konsol niteliği taşıyan cihazda konsolla birlikte veya konsoldan bağımsız kullanılabilecek mobil bir modülün de bulunması muhtemel gözüküyor. Habere göre, üçüncü taraf yazılımcılar şimdiden Nintendo NX’in geliştirme kitleriyle tanışmış durumda.

Square Enix’in Dragon Quest XI’in Nintendo DS ve PlayStation 4 ile birlikte Nintendo NX’e de geleceğini duyurduğu göz önüne alınınca bu haber pek şaşırtmıyor. Nintendo NX’in ne zaman satışa sunulacağı henüz bilinmiyor.

Son zamanlar Nintendo adına oldukça hareketli geçiyor. Şirket bu yıl içinde DeNA işbirliğiyle hazırladığı ilk mobil oyununu yayınlamayı planlıyor. Satoru Iwata’nın hayatını kaybetmesinin ardından Nintendo’da başkanlık görevini Tatsumi Kimishima üstlenmişti. Şirket son olarak kısa bir süre önce Niantic ile birlikte geliştirdiği artırılmış gerçeklik oyunu Pokemon Go’yu duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER