Teknoloji

NIN vokalisti Trent Reznor Apple’daki görevi hakkında konuştu

trent-reznor-2

Ünlü rock gruplarından The Nine Inch Nails’in vokalisti Trent Reznor aynı zamanda bir Apple çalışanı. Billboard dergisine konuşan ünlü müzisyen, Beats’in yeni çatı şirketiyle olan ilişkisine dair açıklamalarda bulundu. Apple ve Beats’in gelecek planlarına dair fazla ipucu vermeyen Reznor, sadece Beats Music’teki kreatif şefliğiyle ilgili yeni görevlerinin ortaya çıktığını dile getirdi. Çevrim içi müzik konusuna odaklanmayı sürdürdüğünü belirten NIN vokalisti, Apple’ın bu alanda atacağı adımlarda ciddi etkisinin olabileceğini ima etmiş oldu.

Bu alandaki gelişmelerin kendisini heyecanlandırdığını söyleyen Reznor, tamamen konunun içinde olduğunu ve mevcut görevinin istediği her şeyi kapsadığının altını çizdi. Reznor göreviyle ilgili kötü şeylerin de kendisini rahatsız etmediğini vurguladı. Apple’daki görevinin kendisini daha fazla müzik yapmaktan alıkoymasının kaçınılmaz olduğunu kabul eden Reznor, yaptığı işin bu takasa değer olduğunu belirtti. Ünlü müzisyen ikinci işinin de oldukça kreatif ve müzikle ilgili olduğunu hatırlattı.

Reznor’a göre, tüketicilere son derece geniş bir seçenek listesi sunulmasına rağmen, çevrim içi müzik servisleri halen tam potansiyellerine erişmiş değil. Doğru bir çevrim içi müzik servisinin tüm problemleri çözeceğini söyleyen Reznor, henüz doğru formülün bulunamadığını ifade etti. Apple’ın önümüzdeki yıl Beats Music’in yenilenmiş bir versiyonunu iTunes’un içine entegre edeceği konuşuluyor.

Apple’ın yeni U2 albümünü ücretsiz olarak dağıtması ve ardından gelen tepkileri de değerlendiren Reznor, bu jest yapılırken insanların rahatsız olabileceği ihtimalinin göz önüne alınmadığını varsaydığını belirtti. NIN vokalistine göre, Apple’ın bu cömertliği tüketicilerin gözünde müziğin değerini tamamen düşürme riskini de beraberinde getiriyor.

İLGİLİ HABERLER