Teknoloji

Nexus 9 Google’ın en iddialı tableti olabilir

nexus-7-2013-inceleme-00018

Google Nexus markalı cihazlar üretmekten vazgeçmeyeceğini açıklayarak, Nexus 5 ve Nexus 7 gibi başarılı cihazlarla kendisine bağladığı kitleyi oldukça mutlu etmişti. Gelen son haberler ise, şirketin şimdi de son derece iddialı bir tablet üzerinde çalıştığı yönünde. Yayınladığı sızıntılardaki isabet oranıyla tanınan Evleaks, Google’ın Nexus 9 isimli bir tablet üzerinde çalıştığını ve bunun şirketin bugüne kadar piyasaya sürdüğü en iddialı tablet olacağını öne sürdü.

HTC tarafından üretilecek olan Nexus 9’un gümüş renginde, yekpare bir alüminyum kasaya sahip olacağı iddia ediliyor. Son dönemde One ve One (M8) gibi başarılı tasarımlara imza atan HTC’nin işin içinde olması Google’ın yeni tableti için duyulan heyecanı biraz daha artırıyor.

”Volantis” kod adıyla anılan tabletin diğer özellikleri de oldukça dikkat çekici: 2560 x 1600 piksel çözünürlüğünde 8.9 inç ekran, 64-bit, 2.3 GHz Tegra K1 dört çekirdekli işlemci, 5 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza. Evleaks’e göre halihazırda 5 megapiksel bir arka kamerayla test edilen ürün, piyasaya 8 megapiksel bir kamerayla çıkacak. Nexus 9’un ne zaman duyurulacağı henüz bilinmese de, gelen son haberler tabletin üretiminin bu ay veya ağustosta başlayacağı yönünde. Bu da cihazın sonbaharda piyasaya çıkması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER