Teknoloji

Eski HTC ve Apple çalışanlarının şirketi kendi akıllı telefonunu yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nextbit-mobil-cihaz-290715

Android’e Handoff tarzında bir uygulama geçiş sistemi getirmeyi hedefleyen NextBit adlı mobil geliştirici şimdi de donanım işine giriyor.

Recode sitesinin haberine göre bu girişim şimdi kendi akıllı telefonunu tasarlamayı planlıyor. Bu plan hakkında fazla detay yok, ancak cihazın şirketin bulut depolama ile ilgili eşsiz yaklaşımını sergileyecek. Bu proje hakkında daha fazla bilgi ilerleyen haftalarda verilecek.

NextBit daha önce Google, HTC, Apple, Amazon gibi şirketlerde çalışmış kişiler tarafından yönetiliyor ve uygulama transfer yazılımını geçen yılın sonlarında çıkarmıştı. Baton olarak adlandırılan bu yazılım kullanıcıların hangi uygulamada olurlarsa olsunlar durumlarını saklama ve bu verileri diğer Baton destekli cihazlarla paylaşmalarını sağlıyor.

Bir NextBit hesabı aracılığıyla aynı uygulama başka bir cihazda, kaldığı noktadan açılabiliyor. NextBit Baton’un kullanıcılar tarafından indirilmesi yerine üreticilerin Baton’u cihazlarında ön yüklü olarak sunmasını gerekli kılıyor. Bu nedenle CyanogenMod ile işbirliği yapan şirket böylelikle bu aracı belirli bir kullanıcı kitlesine sunuyor.

Kendi telefonunu yapmak NextBit’in vizyonunun daha fazla görünmesine katkıda bulunacaktır. Öte yandan bu girişim kendi telefonunu yaparak diğer Android üreticilerinden farklılaşmak istiyor. NextBit’in baş ürün yöneticisi Scott Croyle Recode’a farklı bir şeyler denemek istediklerini, herkes gibi olmak zorunda olmadıklarını belirtti. Bu şirketin çalışmalarıyla ilgili daha fazla ayrıntıyı ilerleyen günlerde göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER