Teknoloji

Netgsm 0510 numaralı hatlarla 2017’de hizmete başlayacak

netgsm

netgsmNetgsm “yeni nesil telekom operatörü” sloganı altında müşterilerine sabit telefon, sanal/Ip santral, 0850’li numaralar ve toplu SMS hizmeti sunuyor. Şirket 2017 yılının başından itibaren mobil pazarda da, dördüncü GSM operatörü olarak hizmet vermeye başlıyor.

Geçtiğimiz yılın ağustos ayında düzenlenen 4.5G frekans ihalesine diğer üç mobil operatörle birlikte katılan şirket, herhangi bir frekans bandı almayarak ihaleden çekilmişti. Operatör, SMŞH Tip 3 hizmet modeliyle faaliyette bulunabilmek amacıyla 2016/163 sayılı BTK’dan kurul kararı aldı. Elde ettiği izinle baz istasyonu hariç kendi alt yapısını kullanıp kendi SIM kartını çıkararak hizmet vermeye başlayacak olan Netgsm Türkiye’nin dördüncü mobil operatörü olacak.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Adem Öcal, şu anda 70 bini aşkın sabit hat abonesine sahip olduklarını, yıl sonu itibariyle tüketicilerle GSM operatörü olarak buluşmalarıyla birlikte bir yıl içinde bir milyon aboneyi hedeflediklerini kaydetti. Öcal toplamda 70 milyon GSM abonesinin bulunduğuna dikkat çekti, her ay 5 milyona yakın abonenin operatörler arasında hat taşıyor ve yeni mobil operatör de bu yolla 1 milyon aboneye ulaşmayı hedefliyor.

Netgsm ilk etapta mevcut alt yapılarına ilave olarak, 30 milyon liralık yatırım yapmayı ve 1000 personele ?ıkmayı planlıyor. Şirket yeni abone olacaklara0510 ile başlayan numaralar sunacak. Netgsm hizmetlerini Turkcell baz istasyonları üzerinden sağlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER