Eğlence

Netflix ve Roblox’tan dijital eğlence parkı: Nextworld

netflix ve roblox

Netflix ve Roblox, Netflix’in birçok popüler projesinden alınan etkinliklerin yer aldığı bir dijital tema parkı için iş birliği yaptı. Netflix Nextworld adını taşıyan park, Roblox’ta halihazırda erken erişime açılmış durumda. Şirket, deneyimin “hayranları sevdikleri eğlenceye ulaştırmayı” amaçladığını belirtiyor.

Nextworld’de Stranger Things, One Piece, Cobra Kai ve hatta pek sevilmediği düşünülen Zack Snyder Rebel Moon filmlerine dayanan etkinlikler bulmak mümkün. Bunlara ek olarak; yakında çıkacak olan Jurassic World: Chaos Theory çizgi dizisini temel alan bir etkinlik alanı da var. Mini oyunlar ve pek çok sürpriz yumurtayla her şeyin bir eğlence parkı gibi düzenlendiği söylenebilir.

Hayatta kalma-korku oyunu Stranger Things: Escape from Hawkins High ve dövüş simülasyonu One Piece: East Blue Brawls gibi bu oyunlardan bazıları oldukça ayrıntılı görünüyor. İnsanlar Roblox’ta gerçekten harika şeyler yapabiliyor. bu nedenle Netflix gibi kaynaklara sahip bir şirketin gerçekten çıtayı yükseltmesi gerekiyor.

Ayrıca “Is It Cake?” adlı oyun şovunun çevrimiçi versiyonu gibi bir dizi kısa deneyim de Nextworld’de mevcut. Burada insanlar bir şeyin pasta olup olmadığını tahmin etmeye çalışıyor.

Bu oyunları oynamak ve parkı keşfetmek, kullanıcıların çeşitli gösterilerdeki koleksiyon ve giyilebilir eşyalarını bir araya getiriyor ve bunlar daha sonra Fan Pod adı verilen özel bir alanı dekore etmek için kullanılıyor. Bu koleksiyon parçalarından bazıları arasında bir Demogorgon peluş kafası ve ikonik One Piece bayrağı yer alıyor.

netflix ve roblox

Son olarak, Netflix içeriğini izlemek için paylaşılan bir alan olan Streamship adında bir alan sunuluyor. Şirket, Nextworld’deki bu ana üssün “sosyal özellikler” sağlayacağını ve “prömiyerler ve izleme partileri” gibi etkinlikleri içereceğini söylüyor.

Netflix ve Roblox pek çok sürpriz vadediyor

Netflix Nextworld şu anda erken erişimde ve mobil ve PC/Mac’in yanı sıra Roblox’u destekleyen tüm konsollarda mevcut. Netflix ve Roblox tema parkının pek çok sürprizle dolu olacağını belirtmeyi de ihmal etmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER