Eğlence

Resident Evil yakında Netflix dizisi olarak izleyicilerle buluşabilir

netflix resident evil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix orijinal içerik portföyünü genişletme faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Şirketin bu yöndeki yeni adımlarından birisi de iddialı bir yapım olacak gibi görünüyor. Deadline‘da yer alan habere göre, Netflix Resident Evil dizisi için hazırlık yapıyor.

Proje hakkında bilinenler hâlihazırda oldukça sınırlı. Senaryo ve oyuncu kadrosundaki belirsizlik devam ediyor. Ancak dizinin Alman film stüdyosu Constantin Films tarafından çekilen altı filmlik serinin yolundan gideceği söyleniyor. Constantin Films’in projede Netflix ile birlikte çalıştığı da gelen haberler arasında bulunuyor.

Constantin Films’in projenin içinde olması, dizide çok sayıda zombinin görüleceğini garanti ediyor. Resident Evil evreninin merkezinde yer alan biyolojik silah üreticisi Umbrella Corporation’ın dizide de odak noktası olmayı sürdürmesi bekleniyor. Oyunlarda korku teması önde olsa da, dizinin bilimkurgu ve aksiyon dozunun daha yüksek olması muhtemel görünüyor. Başrolünde Milla Jovovich’in oynadığı filmlerin takip edileceğine dair haberler de bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Paul W. S. Anderson tarafından yönetilen altı Resident Evil filmi, 1.2 milyar dolar toplam gişe hasılatına ulaşmıştı. Söz konusu meblağ, video oyunlardan hareketle hazırlanan film serileri için rekor olma özelliğini koruyor. Constantin Films’in sinema macerasını da yeniden başlatmak istediği biliniyor. Netflix ile yapılacak dizinin bu planı nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

“Resident Evil Netflix tarafından diziye dönüştrülecek” haberinin çıkış zamanlamasının da ilginç göründüğünü belirtmek gerekiyor. Resident Evil 2’nin yeniden yapımı, bugün itibarıyla oyuncularla buluşuyor. Netflix’in kararında bu durumun etkili olduğunu söylemek pek kolay değil. Ancak şirketin genel olarak Resident Evil serisinin popülaritesinden yararlanmayı istediğini görmek zor değil.

İLGİLİ HABERLER