Eğlence

Netflix orijinal içerik sayısını önümüzdeki yıllarda daha da artıracak

netflix reklamlı paket

netflix orijinal icerikNetflix katalogunda bulunan orijinal dizi, film ve program sayısını önümüzdeki birkaç yıllık süre içinde daha da artırmayı planlıyor. Bu plan doğrultusunda katalogun yarısının orijinal içeriklerden oluşması öngörülüyor. Goldman Sachs tarafından düzenlenen bir konferansta konuşan Netflix CFO’su David Wells, lisanslanmış içeriklerle şirketin kendi siparişi olan programlar arasındaki dengenin değişeceğini belirtti.

Bu hedefe ulaşmak için yolun üçte birlik kısmını tamamladıklarını söyleyen Wells, bunun çok katmanlı bir dönüşümün parçası olduğunu vurguladı. Netflix CFO’su şirketin kendi içeriklerine yönelik bir evrim içinde olduğunu sözlerine ekledi.

Netflix orijinal içerik sunumu konusunda alkışlanacak çeşitli işlere imza atmıştı. Son Emmy ödüllerinin sahiplerinden olan Master of None, şirketin kendi prodüksiyonu orijinal içerikler arasında öne çıkıyor. Beasts of No Nation gibi orijinal içerikler ise prodüksiyonları tamamlandıktan sonra Netflix tarafından satın alınmıştı. David Wells, Netflix’in katalogunun yarısını orijinal haline getirmek için bu yaklaşımı sürdüreceğini belirtti. Wells, bu yaklaşımın kendilerine mali açıdan daha fazla kontrol sağlayacağının altını çizdi.

Netflix orijinal içerik süresini 2016’da 600 saate çıkaracak

Netflix orijinal içerik sayısını artırma konusundaki arzusunu yılın ilk günlerinde paylaşmıştı. CEO Ted Sarandos, platformdaki orijinal içerik süresini 2016’da 600 saate yükseltmeyi hedeflediklerini dile getirmişti. Ancak 600 saatlik sürenin de Netflix’in yüzde 50 hedefini tutturması anlamına gelmediğini belirtmek gerekiyor. Orijinal içeriklerin büyük ölçüde sadece Netflix’e özgü olması da platforma yeni aboneler kazandırma konusunda etkili oluyor.

İLGİLİ HABERLER