Eğlence

Netflix Hindistan’da mobil cihazlar için özel bir ödeme planı test ediyor

netflix mobil

Netflix mobil cihazlar üzerinden platformuna ulaşan kullanıcıları için Hindistan‘da özel bir ödeme planını test ediyor. Şirket böylelikle dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan’daki kullanıcı kitlesini geliştirmeyi amaçlıyor. Hâlihazırda küçük bir kullanıcı grubunun ayda 250 rupi (19.90 TL) ödeyerek servise sadece mobil cihazlar üzerinden erişebildiği belirtiliyor.

Bu özel paketin aylık fiyatı, Hindistan’daki standart paketin aylık ücretinin yarısına tekabül ediyor. Testteki kullanıcılar programlara ve filmlere standart çözünürlükte erişebiliyor ve bu erişim tek bir telefon veya tablet üzerinden sağlanıyor.

Test edilen yeni pakete rağmen, Netflix’in Hindistan’daki diğer rakiplerine kıyasla daha pahalı olduğunu belirtmek gerekiyor. Amazon Prime Video’ya Hindistan’da Prime aboneliği kapsamında ayda 129 rupi (10,27 TL) karşılığında erişilebiliyor. Hotstar’ın servisinin aylık fiyatı ise 199 rupi (15,84 TL). ZEE5 ve Balaji Telefilms gibi alternatiflerin de daha uygun fiyatlı olduğunu belirtmek gerekiyor. Reklam destekli YouTube ise hem Hindistan’da hem de Asya’da popülaritesini koruyor.

Netflix mobil cihazlar için daha uygun fiyatlı ödeme planları test edeceğini daha önce açıklamıştı. Şirket daha uygun fiyatlı abonelik seçenekleri için testlere geçtiğimiz kasım ayında başlamıştı. Geçtiğimiz yıl Hindistan’da bir ofis açan Netflix, çok sayıda Hint yapımı dizi ve film için hazırlıklarını sürdürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER