Teknoloji

Netflix ilk şirket satın almasını gerçekleştirdi

netflix avrupa birligi

netflix millarworldNetflix Millarworld adını taşıyan çizgi roman yayıncısını satın aldı. Söz konusu satın alma, şirketin tarihinde bir ilk olması açısından önem taşıyor.

Netflix’ten konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, Millarworld’ün “Fikri mülkiyet kazanma ve ilginç karakterler barındıran hikayelere sahip olma” hedefi çerçevesinde satın alındığı belirtildi. Orijinal içerik sayısını daha yukarıya çekmeyi hedefleyen şirket, bunun için yeni hikayelere ulaşmaya çalışıyor.

Netflix’in içerik sorumlusu Ted Sarandos, Milarworld portföyünden nasıl yararlanılacağı konusunda bilgi verdi. Millarworld’ün mevcut hikayelerini uyarlamayı planladıklarını söyleyen Netflix yöneticisi, bu süreçte Mark Millar ve Millarworld kreatif ekibinin de yeni hikayeler üzerinde çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Millarworld sayfalardan ekranlara geçiş yapan Wanted, Kick-Ass ve Kingsman gibi hikayeleriyle tanınıyor. Şirket Netflix çatısı altında da yeni çizgi romanlar yayınlayacak ve varlığını sürdürecek.

Netflix Millarworld için ödediği rakamı açıklamadı

Netflix’in kasasından Millarworld için çıkan para şimdilik bilinmiyor. Çizgi roman uyarlamalarının bugüne kadar gördüğü ilgi, Netflix’in neden böyle bir hamle yaptığının anlaşılmasını sağlıyor. Şirket için kendi portföyündeki eserleri orijinal içeriğe dönüştürmek daha zahmetsiz görünüyor.

İLGİLİ HABERLER