Eğlence

Netflix kripto para vurguncusu çiftin hikayesini anlatacak

netflix şifre paylaşımı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix kripto para temalı içeriklerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Variety’nin haberine göre, şirket 4.5 milyar dolar değerinde çalınmış Bitcoin’i aklayan çiftin belgeseli üstünde çalışıyor.

Ilya Lichtenstein ve Heather Morgan bir süre önce kripto para hırsızlığı suçlamasıyla tutuklanmıştı. Heather Morgan’ın “Razzlekhan” takma ismiyle rap şarkıları yaptığının ortaya çıkmasının üstünden de fazla zaman geçmiş değil.

Netflix’in belgeselinin yönetmenliğini Chris Smith üstlenecek. Smith, Netflix’in popüler içeriklerinden Tiger King’in baş yapımcılarından biriydi. Buna ek olarak, FYRE: The Greatest Party That Never Happened’ı da Smith yönetmişti. Theranos skandalını konu alan HBO yapımı The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley’nin yapımında da rol üstlenen Nick Bilton da belgeselin baş yapımcısı olacak.

netflix kripto paraNetflix kripto para aklayan çift hakkındaki belgeselin çıkış tarihi konusunda bilgi vermedi. ABD Adalet Bakanlığı Lichtenstein ve Morgan’ın 2016’da kripto para borsası Bitfinex’in soyulmasında rolü olduğuna inanıyor. İsmi açıklanmayan bir siber korsanın Lichtenstein ile bağlantılı bir cüzdana 119756 Bitcoin aktardığı söyleniyor. Çiftin çalınan Bitcoin’leri bir tür labirent yöntemi kullanarak ve altın ya da NFT satın alarak akladığı iddia ediliyor. Hırsızlık yapıldığında piyasa değeri 71 milyon dolar olan Bitcoin’lerin değeri hâlihazırda 4.5 milyar dolara çıkmış durumda.

İLGİLİ HABERLER