Eğlence

Netflix malumu ilan etti: Jessica Jones ve The Punisher devam etmeyecek

netflix jessica jones

Netflix Jessica Jones ve The Punisher dizilerinin iptal edildiğini açıkladı. Böylelikle Netflix ve Marvel’ın işbirliği yaptığı beş dizinin tamamının fişi çekilmiş oldu.

Netflix tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “The Punisher, üçüncü sezonuyla Netflix ekranlarına geri dönmeyecek. Marvel programları için yaptığımız değerlendirme sonucunda Jessica Jones’un da üçüncü sezonuyla birlikte sona ermesine karar verdik. Beş yıllık verimli işbirliğinden dolayı Marvel’a ve bu dizileri en başından beri takip eden tutkulu izleyicilerimize teşekkür ederiz.”

Marvel’ın sahibi Disney dizilerini ve filmlerini önümüzdeki sonbaharda faaliyete geçecek Disney+ platformuna kaydıracak olsa da, Jessica Jones ve The Punisher’ın şimdiye kadar yayınlanan bölümleri yine Netflix üzerinden izlenebilecek. Jessica Jones, Iron Fist, The Defenders, Daredevil, Luke Cage ve The Punisher’da Netflix’in de payı olduğu için yayınlanan bölümlere erişimde sıkıntı yaşanmayacak.

Netflix’in Marvel dizilerine yönelik hamlelerini düşününce açıklanan yeni karar kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Daredevil’in fişi geçtiğimiz kasım ayında çekilmişti. Iron Fist ise ekim ayında iptal edilmişti. Luke Cage’in macerası iki sezon sürerken, The Defenders sadece bir sezon devam edebilmişti.

Netflix Jessica Jones ve The Punisher’ı devam ettirmeyecek olsa da, Disney hâlâ bu dizilerle ilgili çeşitli planlara sahip gibi görünüyor. Marvel TV’nin yöneticilerinden Jeph Loeb, hayranlara hitaben yaptığı açıklamada Marvel dizilerinin geleceğine dair ipuçları verdi. Loeb’in açıklaması, Marvel dizilerinin Disney+’ta veya Disney’in çoğunluk hissesine sahip olduğu Hulu’da gösterilebileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER