Eğlence

Netflix içeriklerinin izlenme sayılarını paylaşmaya başlıyor

netflix izlenme sayısı

Netflix hangi içeriklerin popüler olduğu konusunda kullanıcılarına farklı yollarla bilgi veriyor. En popüler ilk 10 dizi ve programı ya da filmi özel listelerle gösteren şirket, ara ara da toplam izlenme süresi gibi verileri paylaşıyor. Ancak bu veriler arasına toplam izlenme sayısı girmemişti. Bu durum sonunda değişiyor. Netflix izlenme sayısı verilerini kamuoyuyla paylaşmaya başlıyor. Ancak bu paylaşım İngiltere’yle sınırlı kalacak.

Kasım ayında başlayacak bu uygulama için Netflix, BARB isimli sivil toplum kuruluşuyla iş birliğine gidiyor. Yerel bir organizasyon olan BARB, İngiltere’de ve Birleşik Krallık’ın genelinde televizyonların izlenme oranını ölçüyor. BARB’dan yapılan açıklamada, Netflix’in ilk kez bu tarz bir hizmet veren endüstri sahipliğinde bir kuruluşa üye olduğuna dikkat çekiliyor.

Netflix’in içerikleri reyting ölçen bir diğer kurum olan Nielsen’in listelerinde sıklıkla boy gösteriyor. Ancak aslında Netflix ve Nielsen birlikte çalışmıyor. Netflix’in eş CEO’su Reed Hastings, BARB ile yaptıkları iş birliğini şu sözlerle değerlendirdi: “2019’da Cambridge’de düzenlenen RTS konferansında Netflix’in kitlesinin bağımsız kuruluşlar tarafından ölçülmesine sıcak baktığım fikrini paylaşmıştım. O dönemden bu yana BARB ile temasımız sürüyor ve sonunda bu iş birliğini hayata geçirdiğimiz için mutluyuz.

Netflix izlenme sayısı bilgilerini kasım ayının ikinci haftasından itibaren BARB aracılığıyla paylaşacak. İngiltere’de hayata geçecek olan bu uygulamanın diğer ülkelere yayılması konusunda ise henüz net bir bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER