Teknoloji

Netflix iPad uygulamasını Mac’e bekleyenler için üzücü haber

netflix avrupa koronavirüs
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, geliştiricilere iPad uygulamalarını macOS’te çalıştırma imkanını sunacağını ilk kez açıkladığında, popüler uygulamaların Mac’e geleceğine dair beklenti çok yüksek olmuştu. Ancak Netflix iPad uygulamasının Mac’e gelmesini bekleyenler hayal kırıklığına uğradılar.

Bloomberg‘in haberine göre, internet yayın servisi macOS için bir Catalyst uygulaması çıkarmayacak. Yani, Netflix iPad uygulamasının macOS’e uyarlanmış hâlini en azından kısa vadede görmeyeceğiz.

Netflix, tüm platform genelindeki en popüler ücretsiz iPad uygulamalarından bir tanesi. Mac bilgisayarlarda herhangi bir web tarayıcısı üzerinden Netflix’e girip içerikleri izlemek mümkün oluyor. Ancak iPad versiyonunun doğal bir uygulama olarak getirilmesinin çeşitli avantajları olur. Bunların arasında çevrimdışı izlemek için filmlerin veya dizilerin indirilmesi ya da Apple’ın resim içinde resim moduyla tam entegrasyon da bulunuyor.

Aslında Netflix Windows 10 için yerel uygulama sunuyor. Bu sayede içerik servisini PC’lerde uygulama üzerinden deneyimleyebilirsiniz. Ancak bu uygulama daha çok Windows tabletler düşünülerek hazırlanmıştı. Buna rağmen masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda da mükemmel biçimde çalışıyor.

macOS Catalina çıkmış olsa da, Apple’ın Catalyst uygulama girişimi yavaş bir başlangıç yapmışa benziyor. Bloomberg’in belirttiğine göre, Catalina’nın çıktığı 7 Ekim itibarıyla kabaca 20 adet iPad uygulaması Mac App Store’da bulunuyordu. Bu, açıkçası Apple’ın arzuladığı tarzda bir devrim değildi. DC Universe ve Asphalt 9 gibi, Apple’ın gösterimini yaptığı iki önde gelen Catalyst uygulaması Catalina’nın çıkışını kaçırdı ve Apple’ın Catalina web sitesinden de çıkarıldı.

İLGİLİ HABERLER