Eğlence

Netflix interaktif hikayeler ile izleyicilere senaryoda söz hakkı veriyor

netflix interaktif hikayelerDünyanın en popüler çevrim içi eğlence servislerinden biri olan Netflix, mevcut konumunu güçlendirmek adına dikkat çekici yenilikler yapmayı sürdürüyor. Netflix interaktif hikayeler ile abonelerine izledikleri içeriklerin senaryolarında söz hakkı veriyor.

Netflix’in yeni yaklaşımı, hikayenin gidişatını okuyucunun belirlediği çocuk kitaplarından esinlenmiş gibi duruyor. Şirketin interaktif hikayeleri ilk olarak çocuklara yönelik içeriklere uygulaması da bu düşünceyi destekliyor. Netflix aboneleri, ilk olarak 20 Haziran itibarıyla yayınlanan Çizmeli Kedi: Büyülü Kitaptan Kaçış isimli çizgi filmde hikayenin gidişatını belirleyebilecek.

Şirketin interaktif hikaye kataloguna 14 Temmuzda Buddy Thunderstruck: Çılgın Fikirler bölümü eklenecek. Çalışmaları devam eden üçüncü interaktif hikaye Stretch Armstrong: The Breakout ise önümüzdeki yıl izleyicilerle buluşacak.

Netflix interaktif hikayeler için çocuklar ve ebeveynlerle görüştü

Netflix’ten yapılan açıklamada, interaktif hikayeler üzerindeki çalışmaların iki yıldır devam ettiği ve bu doğrultuda çok sayıda çocuk ve ebeveyn ile görüşüldüğü belirtildi. Bu görüşmelerde ebeveynlerin çocukların karar verme yeteneğine sahip olması ve yönetmen koltuğuna oturabilmesi fikirlerini sevdiklerini ifade ederken, çocukları da en sevdikleri karakterlerle “oynama” fikri cezbetti.

Netflix’in interaktif içerikleri ilk başta iOS işletim sistemli cihazlarda ve pek çok TV üzerinde izlenebilecek. Şirketin çocuk programları dışındaki içeriklerde de böyle bir yaklaşımı uygulayıp uygulamayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER