Eğlence

Netflix HDR video desteğini Android’e getirdi, sadece LG G6 için

netflix reklamlı paket

Netflix Android’de HDR video desteğini sunmaya başladı, böylelikle kullanıcılar hareket hâlinde daha yüksek kaliteli videolara erişme imkanı yakaladı. Ne var ki, bu videolar sadece tek bir telefon üzerinden izlenebiliyor.

O telefon da LG G6, şimdiye kadar Dolby Vision HDR desteğini sunmakta olan tek telefon. Phandroid sitesi bu eşsiz Dolby Vision desteğinin LG’nin cihazının HDR video oynatma desteği sunabilen tek telefon olmasının nedeni olabileceğini söylüyor. Ancak Netflix, LG G6’nın hem Dolby Vision hem de HDR10 formatlarını desteklediği için bu şekilde bir sonucun ortaya çıktığını söylüyor.

Bu arada bir dipnot, Galaxy S8’de de HDR destekli ekran bulunuyor, ancak Samsung Mobile HDR Premium adını taşıyan ve Netflix’in henüz desteklemediği bir formatı destekliyor.

Netflix, Android’de HDR desteğini, diğer platformlardaki HDR desteğinde olduğu gibi sadece en üst seviyedeki 4K izleme planında sunuyor. Android güncellemesi de çok yakında gelecek. HDR destekli içerikleri ise Netflix’te arama yaparak bulmak mümkün oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER