Eğlence

Netflix güncel gelişmeler üzerine odaklanan bir haber programı hazırlıyor

Netflix türkiye

netflix haber programiDavid Letterman ve Norm Macdonald gibi isimlerle anlaşarak güncel olaylara daha hicivli bir pencereden bakan Netflix, son gelişmelere daha ciddi bir açıdan yaklaşacak bir program da hazırlıyor. MarketWatch’ta yer alan habere göre, Netflix haber programı için CBS’te yayınlanan 60 Minutes ve ABC’de yayınlanan 20/20’ye benzer bir format planlıyor. MarketWatch’un kaynağı, Netflix’in Amerikan siyasetindeki iki kutba da seslenecek bir programın eksikliğini fark ettiğini ve bunu kapatmayı istediğini belirtti.

Kaynaklar, Netflix’in süreci ihtiyatlı bir biçimde ilerlettiğine dikkat çekti. Haber programlarının pahalılığı ve maddi açıdan beklentileri verme konusunda sıkıntı yaşamaları, Netflix’in temkinli tavrının başlıca nedenleri olarak gösterildi. Şirketin programı prodüksiyon ve haber kalitesinden taviz vermeden maddi açıdan kârlı kılmak için çalıştığı düşünülüyor.

Netflix’ten henüz konuya ilişkin bir doğrulama gelmiş değil. Ancak şirketin bir haber programı hazırlama ihtimali, herkeste heyecan yaratmış gibi görünmüyor. MarketWatch’a konuşan Pivotal Research analisti Jeff Wlodarczak, Netflix’in programlarının çoğunlukla her daim taze olduğunu, aradan yıllar geçmesine rağmen merakla izlenebildiğini ve güncel haber programlarının bu yapıya uymadığını belirtti.

Netflix’in mevcut portföyünde diziler ve filmler öne çıksa da, haber programları da şirkete çok uzak durmuyor. Hâli hazırda platform üzerinde David Letterman, Norm Macdonald, Joel McHale ve Michelle Wolf gibi isimler izlenebiliyor. Şirketin eski ABD Başkanı Barack Obama ile bir anlaşma imzalamaya da yakın olduğu söyleniyor. Netflix haber programı hazırlayarak orijinal içerik portföyüne farklı bir dokunuş ekleyebilir.

İLGİLİ HABERLER