DosyaEğlence

Netflix’ten futbolsuz günlerde iyi gidecek 11 yapım tavsiyesi

netflix futbol yapımları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Liglere verilen ara futbol tutkunlarını zorlasa da Netflix’te filmlerden, dizi ve belgesellere futbol temalı çok sayıda yapım bulmak mümkün oluyor. Üstelik bu yapımlar, tıpkı sevilen diğer Netflix yapımları gibi, yalnızca birkaç ülkeden değil, dünyanın dört bir yanından geliyor.

Netflix’in belirttiğine göre, futbol temalı bu yapımları izlerken kendinizi bir gün Buenos Aires’in tozlu ara sokaklarında, diğer gün Sunderland’in umut dolu tribünlerinde veya başka bir gün Avustralya’daki bir futbol kampında bulmanız mümkün. Bu 11 yapımdan daha fazlasına ulaşmak için ise arama çubuğuna “futbol” yazmanız yeterli olacaktır.

İşte Netflix’ten futboldan eksik kaldığımız bu günlerde iyi gidecek yapımlar:

The English Game

6 bölümden oluşan Julian Fellowes imzalı bu Netflix orijinal dizisi, izleyicileri 19. yüzyılın son dönemlerine, İngiltere’de modern futbolun temellerinin atıldığı günlere götürüyor. Senaryosu gerçek olaylara dayanan dizi, futbolun yalnızca tarihini değil aynı zamanda kişisel ve toplumsal farklılıkların üstesinden gelebilen gücünü de gözler önüne seriyor.

THE ENGLISH GAME İZLE

Sunderland ‘Til I Die

Hüzün ve neşe, sevgi ve öfke, hayaller ve gerçekler? Adını Sunderland tribünlerine ait bir tezahürattan alan bu Netflix orijinal yapımında futbola dair her şeyi bulmak mümkün. Belgeselin ilk sezonu, geçmişi 1879’a uzanan İngiliz kulübünü Premier Lig’den küme düştükten sonra, toparlanmaya çalıştığı 2017-2018 sezonu boyunca takip ediyor. 1 Nisan’da yayınlanmaya başlanan ikinci sezon ise 2018-2019 sezonuna odaklanıyor.

SUNDERLAND ‘TIL I DIE İZLE

Barça Rüyası

FC Barcelona hakkında çok şey yazıldı, çizildi, söylendi? Bu belgesel ise çıtayı daha yukarı taşıyor çünkü dünyanın en sevilen takımlarından birinin geçmişine Johan Cruyff, Andres Iniesta ve Gary Lineker gibi efsaneler eşliğinde ışık tutuyor.

BARÇA RÜYASI İZLE

İlk Takım: Juventus

İki kısım ve altı bölümden oluşan bu belgesel dizisi, üst üste yedinci kez İtalya şampiyonu olmaya ve Şampiyonlar Ligi’nde zafere ulaşmaya çalışan ünlü futbol kulübü Juventus’u saha içinde ve dışında takip ediyor. İtalyan futbolunu ve siyah beyazlı ekibi daha yakından tanımak isteyenler için biçilmiş kaftan.

İLK TAKIM: JUVENTUS İZLE

Boca Juniors Confidential

Türkiye’de de azımsanmayacak bir hayran kitlesi bulunan Arjantin kulübü Boca Juniors’a içeriden bir bakış? Netflix orijinal yapımı olan 4 bölümlük bu belgesel dizisinde sarı lacivertli takımın futbolcuları, taraftarları ve personeli, kulübün perde arkasında yaşananları anlatıyor.

BOCA JUNIORS CONFIDENTIAL İZLE

Le K Benzema

Cezayir asıllı Fransız milli futbolcu Karim Benzema, yeteneklerinin yanı sıra zaman zaman yaptığı dikkat çekici açıklamalarla da gündeme gelen bir isim. 2017 yapımı bu belgeselde yıldız futbolcu kariyeriyle ilgili dobra dobra konuşuyor ve milli takımdaki yerini tehlikeye atan suçlamalardan bahsediyor.

LE K BENZEMA İZLE

Apache: La vida de Carlos Tevez

Türkiye’de de büyük bir hayran kitlesi bulunan Carlos Tevez’in hayatını sert bir gerçekçilikle dramatize eden yapım, oyuncunun Arjantin’in yüksek suç oranlarıyla bilinen Fuerte Apache mahallesinde büyümesine rağmen bir yıldız haline gelişini anlatıyor.

APACHE: LA VIDA DE CARLOS TEVEZ İZLE

Antoine Griezmann: Bir Efsanenin Doğuşu

Cesareti ve kararlılığı sayesinde yaşadığı tüm zorlukların üstesinden gelerek Dünya Kupası’nı kaldıran Fransız oyuncunun yaşamına odaklanan ilham verici bir spor belgeseli. ‘Küçük Prens’ lakaplı futbolcuyu daha yakından tanımak isteyenler için.

ANTOINE GRIEZMANN: BİR EFSANENİN DOĞUŞU İZLE

Maradona Meksika’da

Futbolun sansasyonel ismi Diego Maradona, bu mini belgesel dizisinde Meksika kulübü Dorados’u ve belki de kendisini kurtarmak için Sinaloa kartelinin yuvası Culiacan’a geliyor ve olaylar gelişiyor. Keyifli ve sürprizlerle dolu bir yapım.

MARADONA MEKSİKA’DA İZLE

Ultras

İtalya’daki fanatik futbol taraftarlarının yaşamına odaklanan bu filmde, yaşlanan bir taraftar, kendisi ve genç bir takipçisi için yepyeni bir gelecek kurmaya çalışırken geçmişiyle yüzleşiyor. Tribün kültürünün iyi, kötü ve zaman zaman aşırıya kaçabilen yanlarını görmek isteyenler için ideal.

ULTRAS İZLE

Back of the Net

Çocuklarıyla birlikte futbol temalı, eğlenceli bir film izlemek isteyenlere yönelik bu film, fen tutkunu Amerikalı bir öğrencinin tatilde yanlışlıkla Avustralya’daki bir futbol akademisine gitmesini ve burada yaşadığı maceraları konu alıyor.

BACK OF THE NET İZLE

BONUS: Anelka: Misunderstood (Yakında)

Kariyeri boyunca müthiş yetenekleriyle olduğu kadar tartışmalara neden olan davranışlarıyla da manşetlerden düşmeyen bir isim Nicolas Anelka. Çocukluğu, inancı, transferleri, tartışmaları, pişmanlıkları, geleceği? Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Fransız oyuncu, çocukluğundan inancına, transferlerinden pişmanlıklarına tüm bilinmeyenlerini bu belgeselde anlatacak.

DETAYLI BİLGİ

İLGİLİ HABERLER