Eğlence

Netflix en çok izlenenler listesini bu hafta test etmeye başlıyor

netflix türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix sunduğu içeriklerin izleyici sayılarını paylaşma konusunda şimdiye kadar ketum bir tavır takınsa da, bu tavrını değiştireceğinin işaretini bir süre önce vermişti. Şirket kısa süre önce en çok izlenen 10 içerik listesi sunmaya başlayacağını da açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından söz konusu liste için testlerin bu hafta itibarıyla Birleşik Krallık’ta başlıyor.

Haftalık listeler yayınlanmadan önce, nisan ayında en çok izlenen içeriklerin listesi, Netflix’in Birleşik Krallık Twitter hesabında da paylaşıldı. En çok izlenen on içerik listesinin zirvesinde Our Planet bulunuyor. Listenin geri kalanında ise sırasıyla The Perfect Date, The Highwaymen, The Silence, Black Summer, After Life, The Spy Who Dumped Me, Riverdale, Chilling Adventures of Sabrina ve You vs. Wild yer alıyor.

 

Farklı içerik kategorilerine göre yapılan özel sıralamalar da paylaşılırken, önümüzdeki çarşamba günü itibarıyla en çok izlenen içeriklerin haftalık olarak güncelleneceği ifade edildi. Bazı kullanıcıların bu listeyi doğrudan Netflix’te göreceği belirtilirken; Variety‘nin haberine göre, liste ana ekranın bir parçası olacak.

Netflix tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, bir içeriğin “izlendi” olarak kabul edilmesi için en az yüzde 70’inin izlenmesinin gerektiği belirtildi. Bunun bir test olduğunun altını çizen şirket, söz konusu oranın değiştirilebileceğini de ifade etti. Daha şeffaf olma konusunda adımlar atacağını daha önce duyuran Netflix, bu listeyle konuyla ilgili olarak harekete geçmiş oldu.

İLGİLİ HABERLER