Eğlence

Netflix ebeveyn kontrolü için sunduğu seçenekleri geliştiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

netflix ebeveyn kontroluNetflix ebeveyn kontrolü seçenekleri üzerinde yapacağı güncellemeyle anne ve babaların çocuklarının izlediklerini daha etkin biçimde kontrol etmesinin önünü açıyor. Yapılacak değişikliklerle birlikte ebeveynlerin içeriklere yaş sınırından bağımsız olarak özel PIN kodları koyması mümkün hâle geliyor.

Örneğin, bir çocuk filminin çocuğu için uygun olmadığını düşünen bir anne ya da baba, o içeriğe erişimi PIN kodu ile sınırlayabiliyor. Ebeveynler daha önce içeriklere erişim için belli olgunluk seviyelerine özel PIN kodları oluşturabiliyordu.

Şirketten yapılan açıklamada, her programın başında olgunluk seviyesinin gösterileceği belirtildi. Bu sayede ebeveynler çocuklarının izleyeceği içerikler konusunda daha somut fikir sahibi olacak. Yeni özellikler önümüzdeki aylarda tüm kullanıcılara ulaştırılacak.

Netflix ebeveyn kontrolü araçlarını geliştirerek kendisini Disney’in çevrimiçi içerik servisine karşı hazırlıyor gibi görünüyor. Disney’in çevrimiçi içerik servisinde çocukları ve anne-babaları hedef olarak seçmesine kesin gözüyle bakılıyor. 2019’da kendi servisini faaliyete geçirmeyi planlayan Disney, aynı yılın sonu itibarıyla Netflix’teki içeriklerini çekeceğini daha önce açıklamıştı. Netflix’in 2019’dan sonra çocuklu aileleri kaybetmemek için başka hangi adımları atacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER