Eğlence

Netflix çevrim dışı izleme desteğini 2016 sona ermeden sunabilir

netflix şifre paylaşımı

netflix cevrim disiÇevrim içi video servisleri arasındaki rekabetin dozu her geçen gün artıyor. Bu rekabette çevrim dışı izleme desteği de ayırt edici özelliklerden biri haline gelecek gibi görünüyor. Medya içeriklerini uçak yolculukları gibi internet bağlantısının olmadığı veya kısıtlı olduğu senaryolarda izleyebilmek adına geçici olarak indirebilmek de çözümler arasında bulunuyor. Pazarın en popüler oyuncusu konumundaki Netflix çevrim dışı izleme desteği konusunda uzun süredir ayak diretiyordu. Şirketin CEO’su Reed Hastings, daha öncesinde çevrim dışı izleme desteği için “asla gerçekleşmeyecek” şeklinde konuşmuştu. Ancak kaynaklar bu keskin tutumun yakında değişebileceğini belirtiyor.

Gelen haberlere göre, Netflix 2016 sona ermeden hem mobilde hem de masaüstünde çevrim dışı izleme desteğini aktif hâle getirecek. Şirket iddiaya ilişkin açıklamada bulunmazken, bu özelliğin sadece Netflix’in orijinal içerikleri için geçerli olabileceği konuşuluyor. Bu da Stranger Things, Narcos, House of Cards gibi dizilerin çevrim dışı biçimde izlenebileceği anlamına geliyor.

Bu hamle sayesinde Netflix, Amazon ve kablolu yayın devi Comcast gibi rakipleriyle olan mücadelesinde elini güçlendirebilecek. Amazon ve Comcast de abonelerine çevrim dışı izleme desteği sunuyor. Her iki platformda da bu destek belli içeriklerle sınırlı tutuluyor.

Netflix çevrim dışı izleme konusunda çalışmalarına yıl içinde başladı

Netflix çevrim dışı izleme özelliği sunmayacağı konusunda bundan bir yıl önce oldukça kesin ifadeler kullanıyordu. Şirketin yöneticileri bu tarz bir özelliğin kafa karışıklığına yol açacağına savunuyordu. Ancak Netflix’in konuyla ilgili çalışmalar yaptığına dair haberler yıl içinde gündeme gelmeye başlamıştı.

Sadece kendi içerikleri için çevrim dışı izleme desteği sunmak, Netflix’i diğer stüdyo ve içerik sahipleriyle müzakere etmekten kurtarabilir. Korsan içerik korkusu ve izinler için görüşme yapma gerekliliği, şirketlerin çevrim dışı video desteği konusunda çekingen davranmasındaki ana neden gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER