Eğlence

Netflix Android uygulamasına oynatma hızı değiştirme seçeneği

netflix türkiye

Netflix yeni çalma kontrolleriyle birlikte, izleyicilere akıllı telefonlarından veya tabletlerinden bir şeyler izlemek isteyenlere oynatma hızını da seçme imkanı veriyor.

Netflix, Android mobil cihazı üzerinden bir şeyler izleyen herkese 0.5x ya da 0.75x ile yavaşlatılmış oynatma ve 1.25x veya 1.5x hızlarıyla daha hızlı oynatma imkanı sunuyor. YouTube’da da aşağı yukarı benzer oynatma seçenekleri bulunuyor. Böylelikle insanlar 0.25 kat ile iki kat arasında farklı hızlarda içerikleri oynatabiliyor. Oynatma hızları seçenekler aynı zamanda, çevrimdışı izleme için içerikleri indiren kullanıcılar için de geçerli olacak.

Abonelerin izlemek istedikleri her bir içerik için kullanacakları oynatma hızlarını seçmeleri gerekiyor. Eğer başka bir şey izlerseniz, daha önce seçtiğiniz oynatma hızı etkin kalmıyor. Bu sayede insanların her şeyi istemedikleri hâlde daha yavaş ya da daha hızlı izlemesinin önüne geçiliyor. Kullanıma sunulmaya başlanan bu özellik ilerleyen haftalarda dünya çapındaki tüm Netflix kullanıcılarına ulaştırılacak.

Netflix bu özelliği 2019 yılında test etmeye başlamıştı ve Hollywood’daki yapımcılarda çeşitli tepkiler gelmişti. Netflix ise yapımcı camiasıyla birlikte çalışacak içeriğin kalitesinin bozulmadığı konusunda onları ikna etmeye çalıştı. Yapılan işler arasında daha hızlı veya yavaş oynatmalarda ses tonunun otomatik olarak düzeltilmesi de yer alıyor.

İçerik yayın servisi hem yapımcılardan hem de abonelerden oynatma hızlarıyla ilgili olarak gelecek tepkileri yakından takip etmeyi planlıyor. Aynı zamanda şirket iOS cihazlarında ve web versiyonunda da bu özelliği test etmeye başlıyor. Ancak Netflix’in TV uygulamaları için şu anda herhangi bir test planlanmış değil.

İLGİLİ HABERLER