Eğlence

Netflix Android uygulaması root edilmiş cihazları desteklemeyecek

netflix mobil yayın paketi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

netflix androidEğer root edilmiş bir Android cihazı kullanıyorsanız, bilin ki, bundan böyle Netflix uygulamasını kullanamayacaksınız. İnternet üzerinden video içerik sunan şirket, en son uygulama güncellemesinin Google tarafından sertifikalandırılmamış veya değiştirilmiş cihazları mobil servise erişmekten alıkoyacağını açıkladı.

Netflix, root edilmiş cihazlarda oynatma özelliğini neden durdurma kararı aldığı konusunda net bir bilgi vermezken, Netflix’in mobil uygulamasının 5 numaralı yeni versiyonu Google’ın Widevine dijital haklar yönetimi çözümüne dayanıyor. Bu da söz konusu durumun nedenini açıklamak için yeterli oluyor. Engadget’ın belirttiğine göre, dijital haklar yönteminin amacı medya şirketlerini korsanlığa karşı korumak; halbuki root edilmiş cihazlar kullanıcılara işletim sistemi üzerinde kontrol imkanı veriyor, bu da DRM tarafından konulmuş engellerin etrafından dolaşılması için elverişli ortamı sağlıyor.

Her ne kadar Netflix bu adımı iyi niyetli olarak atmış gibi görünse de, cihazını güvenlik amaçlı kısıtlamaları aşmak yerine daha fazla kontrol ve özelleştirme amacıyla root etmiş olan kullanıcıları olumsuz olarak etkileyecektir. Eğer cihazınızın etkilenip etkilenmediğini görmek istiyorsanız, Google Play Store‘daki Netflix uygulama sayfasını kontrol edin. Burada cihazınızın uygulamayla uyumlu olup olmadığını görecek, uyumlu değilse indirme düğmesini göremeyeceksiniz.

Eğer cihazınız uyumlu değilse, Android Police sitesi bir etraftan dolaşma yöntemi öneriyor. Netflix’in APK dosyasını doğrudan indirerek engellenmiş cihazlarda en son güncellemelerden yararlanmak mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER