Eğlence

Netflix’ten şimdi de bir Türk komedi dizisi geliyor

netflix 50m2

Netflix’in Türkiye çıkışlı orijinal içeriklerinin sayısı her geçen gün artıyor. Şimdiye kadar sadece Hakan: Muhafız ve Atiye izleyicilerle buluşsa da, önümüzdeki dönemde yeni içerikler de izleyicilerin karşısına çıkacak. Netflix, bu içeriklerden biri olan 50m2 dizisinin çekimlerine başladı.

Netflix’in BKM ile birlikte hazırladığı dizi, türü itibarıyla Netflix’in diğer Türk orijinal dizilerinden farklı bir yerde duruyor. Bir kara komedi olan 50m2’nin senaryosunun altında Leyla ile Mecnun’un da senaristi olan Burak Aksak’ın imzası bulunuyor. Dizinin yönetmenliğini ise Burak Aksak’ın yanı sıra İşler Güçler ve Kardeş Payı gibi popüler dizilerden tanıdığımız Selçuk Aydemir üstleniyor.

İlk etapta sekiz bölüm sürmesi planlanan dizinin oyuncu kadrosu da oldukça dikkat çekici. Engin Öztürk, Aybüke Pusat, Kürşat Alnıaçık, Cengiz Bozkurt, Tolga Tekin, Yiğit Kirazcı, Özgür Emre Yıldırım, Tuncay Beyazıt, Tuğçe Karabacak, Hasan Yalnızoğlu ve Murat Kılıç, 50m2 ile izleyicilerin karşısına çıkacak.

 

50m2, karanlık alemlerde nam salmış, gizemli bir tetikçi olan Gölge’nin kim olduğunu bulma yolculuğunu konu alıyor. Netflix’ten yapılan açıklamada, dizinin hikayesi şu şekilde anlatılıyor: “Gölge, babası gibi gördüğü Servet tarafından uğradığı ihanetin ardından kaçarken kendini hiç bilmediği bir mahallenin 50 metrekarelik terzi dükkanında bulur. Ortalık durulana kadar oraya sığınan Gölge’yi gören mahalle sakinleri onu yeni vefat etmiş terzi dükkan sahibinin oğlu zanneder. Yalan üzerine kurulu bu yeni kimlik, Gölge’nin geçmişi ve kimliğiyle ilgili sırları ortaya çıkaracaktır. Mahalleye ve buradaki insanlara alıştıkça Gölge yeni birine dönüşecek ve gerçekte kim olduğunu anlamaya başlayacaktır.”

50m2, bu yıl içinde tüm dünyada Netflix izleyicilerinin karşısına çıkacak.

İLGİLİ HABERLER