Teknoloji

Neil deGrasse Tyson cinsel istismar iddialarının ardından ekranlara geri dönüyor

neil degrasse tyson
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

National Geographic, ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson hakkındaki cinsel istismar iddialarıyla ilgili olarak başlattığı soruşturmayı tamamladı. Sürecin tamamlanmasının ardından Tyson’ın Star Talk ve Cosmos: Possible Words isimli iki programla yeniden ekrana döneceği açıklandı.

Entertainment Weekly’de yer alan habere göre, National Geographic soruşturmanın sonucu konusunda bilgi vermedi ve sadece sürecin sona erdiğini açıklamakla yetindi.

Tyson, 2017 ve 2018’de üç kadın tarafından cinsel istismarla suçlanmıştı. Bu şikayetlerden ikisinde kadınlar ünlü astrofizikçinin sözleriyle ve hareketleriyle kendilerini rahatsız ettiğini belirtmişti. Bir diğer kadınsa Tyson’ın 1980’li yıllarda beraber yüksek lisans yaptıkları sırasında kendisine tecavüz ettiğini öne sürmüştü.

National Geographic ve Fox, iddiaların ardından soruşturma başlatmıştı. Tyson da iddialara kendi tarafından bakan bir açıklama yayınlamış ve soruşturmaya yardımcı olacağını açıklamıştı. İddialar, eğlence endüstrisinde yıllar boyunca gizlenen tacizlerin gün yüzüne çıkmasıyla birlikte gündeme gelmişti.

Neil deGrasse Tyson, Fox için ilk Cosmos sezonunu 2014’te çekmişti. Yeni sezon için anlaşma da geçtiğimiz yıl yapılmıştı. Ancak soruşturmanın başlamasıyla birlikte hem Cosmos’un yeni sezonunun hem de Star Talk’un yapım süreci askıya alınmıştı. Star Talk’un önümüzdeki ay itibarıyla ekrana geleceği belirtilirken, Cosmos için henüz bir yayın tarihi açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER