İpucuManşetler

Nasıl Yapılır: iPhone’da iCloud yedeklemesini etkinleştirme

Apple bir iPhone’un yedeklemesi için iki yol sunuyor. Bunlardan biri iTunes aracılığıyla bir bilgisayarda yedekleme yapma, diğeri de doğrudan cihaz üzerinden iCloud’a yedek alma. iPhone’unuzun yedeğini iCloud üzerinde tutarak işlerinizi kolaylaştırabilir, herhangi bir bilgisayara ihtiyaç duymadan da iCloud yedeği alabilir veya yeni bir iPhone satın aldığınızda ya da mevcut iPhone’unuzu yeniden kurduğunuzda bu yedek aracılığıyla cihazınızı yeniden eskiden olduğu gibi kullanabilirsiniz.

Videoda da anlatıldığı gibi, iCloud yedeklemesini iPhone’da etkinleştirmek için aşağıdaki adımları takip etmek gerekiyor:

  1. iPhone’un ana ekranında bulunan Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Ayarlar içinde yer alan iCloud seçeneğini takip edin.
  3. iCloud sayfası içinde bulunan Yedekleme seçeneğini bulun ve ona dokunun.
  4. iCloud yedekleme seçeneği kapalı durumdadır. Karşısındaki anahtara dokunarak yedeklemeyi açık hâle getirin.
  5. Şimdi Yedekle butonuna dokunarak hemen yedeklemeye başlayabilirsiniz. Bunun dışında cihazınızı prize her bağladığınızda ve Wi-Fi bağlantısı aktif olduğunda iPhone’unuzun iCloud’a yedeklemesi gerçekleştirilecek, her zaman güncel bir yedeğiniz olacaktır.

Eğer cihazınızın yedeğinin büyüklüğü Apple’ın iCloud ile size sunduğu 5 GB’lık ücretsiz alanı geçerse, iCloud için sunulan ek depolama alanı seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER