İpucu

Nasıl Yapılır: iPhone ile Bluetooth klavyeyi bağlama

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone’un ekranındaki sanal klavyeyi kullanarak yazı yazmak size sıkıcı mı geliyor? O hâlde bir Bluetooth klavye edinerek sanki bir masaüstü veya dizüstü bilgisayarda yazı yazıyormuş gibi notlarınızı tutabilir, e-postalarınızı cevaplayabilir veya internette gezinirken web sayfası adreslerinizi girebilirsiniz.

iPhone’a Bluetooth klavye bağlamak için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

  1. Ayarlar uygulamasını açın, Bluetooth seçeneğini takip edin.
  2. Bluetooth seçeneğini açık hâle getirin.
  3. Bluetooth klavyeyi açın ve Bluetooth yayın özelliğini etkinleştirin. Apple’ın kablosuz klavyesinde sağ kenarda bulunan güç butonuna 2-3 saniye basılı tutmanız yeterlidir. Diğer çoğu klavyede de benzer yöntem kullanılabilir. Kullanım kılavuzunda bununla ilgili daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
  4. iPhone’un Bluetooth klavyeyi bulmasını bekleyin. Daha önce eşleştirilmiş cihazların bulunduğu grubun altında, AYGITLAR başlığı altına bakın. Bağlamak istediğiniz klavyeyi burada göreceksiniz.
  5. Bağlamak istediğiniz Bluetooth klavyeyi seçin.
  6. Birkaç saniye sonra ekranda bir bildirim penceresi göreceksiniz. Bu bildirim mesajı içinde yer alan dört haneli sayıyı klavyede yazın ve daha sonra Enter tuşuna basın.
  7. iPhone ile Bluetooth klavyenin bağlantısı tamamlandı. Bundan böyle donanım klavyesini kullanarak yazı yazabilirsiniz.
  8. iPhone’un Bluetooth bağlantısını açtığınızda, eğer klavye yakınlardaysa bağlantı bundan böyle otomatik olarak gerçekleştirilecektir.

İLGİLİ HABERLER