Teknoloji

NASA Boeing’in gecikmesini SpaceX ile telafi edecek

NASA Boeing’in gecikmesini SpaceX ile telafi edecek
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

NASA, Boeing’in Starliner isimli uzay aracının hazır hâle gelmesinin gecikmesi nedeniyle planlarını yeniden yapılandırdı. SpaceNews sitesinin haberine göre; Amerikan uzay ajansı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na yapılan yolculukların aksamaması için SpaceX’le 2023’e kadar ekstra üç sefer anlaşması yaptı.

SpaceX’in Crew Dragon isimli uzay kapsülünün belirlenen zaman aralığı için ABD’nin güvenlik gereksinimlerini karşılayan tek araç olduğu vurgulandı. Bu açıklama, NASA’nın Uluslararası Uzay İstasyonu seferlerinin kesintiye uğramasını istemediğini gösteriyor.

NASA’nın açıklamasında, Boeing’in güvenliği takvimin önüne koyulmasından duyulan memnuniyet de dile getirildi. Boeing, Starliner’ın ikinci yörünge testini yakıcı madde izolasyon valfında görülen bir problem nedeniyle ertelemişti. Bu erteleme, NASA’yı zor durumda bırakmıştı. NASA başkan yardımcısı Kathy Lueders, SpaceX’le yaptıkları anlaşmanın Uluslararası Uzay İstasyonu’nda Amerikan varlığının sürekli olması açısından önemli olduğunu dile getirdi.

NASA’nın SpaceX’le anlaşması, Boeing’in kapsülünü tehlikeye atmıyor. Ajans hâlâ Crew Dragon ve Starliner’ın bir arada işlediği bir sistemi uygulama konusunda kararlı görünüyor. Yetkililer, anlaşmanın NASA’nın ekstra uçuşlar talep etmesinin engellemediğinin de altını çiziyor.

Yine de, NASA tarafından alınan bu kararın Boeing için bir tür darbe olduğu söylenebilir. Starliner, Boeing’in ticari uzay uçuşu programında önemli bir yere sahip. Ortaya çıkan tablo, tecrübeli bir uzay ve havacılık şirketinin, kendisinden çok daha sonra kurulan bir şirketle aynı hızda çalışamadığını gösteriyor. NASA’nın ekstra yolculuklar için SpaceX’e yönelmesi, ajansı şirkete olan güvenini de gözler önüne seriyor.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

İki üniteli Mercusys Wi-Fi 7 sistemi 1.485,72 TL indirimle 4.413,28 TL
İki üniteli Mercusys Wi-Fi 7 sistemi 1.485,72 TL indirimle 4.413,28 TL
Satın Al
Türkçe Q mekanik Aula F87 Pro 477 TL indirimle 2.519 TL
Türkçe Q mekanik Aula F87 Pro 477 TL indirimle 2.519 TL
Satın Al
Core Ultra 7’li ThinkBook 14, Premium ile 50.064,85 TL’ye geliyor
Core Ultra 7’li ThinkBook 14, Premium ile 50.064,85 TL’ye geliyor
Satın Al
Kablosuz SteelSeries Aerox 3 Ghost 250 TL indirimle 2.999 TL
Kablosuz SteelSeries Aerox 3 Ghost 250 TL indirimle 2.999 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl