Teknoloji

Nanoleaf Sense+ Control ile otomasyonu kendi kendine ayarlıyor

nanoleaf ces 2023

Çoğu akıllı ev ürünü, ışıklarınızı açmak gibi görevleri otomatikleştirmek için programlar oluşturmanıza izin vererek size zaman kazandırmayı vadediyor, ancak bu işlevsellikten yararlanmak için önceden bu programları oluşturmanız gerekiyor. Nanoleaf’in en yeni ürün grubu ise bu işi sizin için yapabileceğini söylüyor. CES 2023‘te duyurulan Sense+ Control ailesi üç üründen oluşuyor: Sense+ Akıllı Işık Anahtarı, Sense+ Kablosuz Işık Anahtarı ve Nala Learning Bridge.

Bu yeni üç ürün de Matter ve Thread desteğine sahip durumda. Ayrıca yerleşik hareket ve ortam ışığı sensörlerine sahiptirler. Yukarıda görebileceğiniz Nala Learning Bridge, akıllı ev ağınızın merkezi olarak kullanabilmeniz için bir İş Parçacığı Sınırı Yönlendiricisi görevi görüyor. Nala Learning Bridge’i bir odaya biraz ambiyans eklemek için gece lambası olarak da kullanabilirsiniz.

nanoleaf ces 2023

Nala, aynı zamanda Nanoleaf’in yeni Otomasyon Öğrenim Asistanının (Automations Learning Assistant) adıdır ve Sense+ Control serisini ilginç kılan esas unsurdur. Şirket, Nala’nın rutinlerinizi öğrenebileceğini ve sonunda ışıklarınızı ne zaman açıp kapatacağınızı bildiğini ve parlaklıklarını ve renklerini beğeninize göre ayarlayabildiğini iddia ediyor. Nanoleaf, “Zamanla, kullanıcılar evlerinde akıllı aydınlatma ile gerçekten akıllı ve eller serbest bir deneyim yaşayabilecekler.” diyor. Sense+ Control serisi yılın ikinci yarısında gelecek. Ayrıca Nanoleaf, Nala’yı desteklemek için mevcut İş Parçacığı Sınır Yönlendiricilerini güncellemeyi planlıyor.

Şirket, Sense+ Control serisinin yanı sıra birkaç yeni ürün daha duyurdu. Öncelikle, Nanoleaf ışıklarınızı TV’nizle senkronize etmek için bir sistem olan Nanoleaf 4D var. Yılın ikinci yarısı gelmeden önce piyasaya çıkacak olan 4D Başlangıç Kiti, Nanoleaf’in yeni Screen Mirror Camera ve 50 adreslenebilir LED bölgesi ve dört yansıtma modu içeren Matter uyumlu bir Lightstrip, yani ışık şeridi ile birlikte piyasaya çıkacak. Şirketin Sync+ teknolojisinin yardımıyla, Lightstrip’i ve tüm Nanoleaf ışıklarınızı TV’nizdeki hareketle senkronize edebilirsiniz. Daha tutarlı bir aydınlatma istiyorsanız, Sync+ platformu ayrıca “Aurora Borealis” ve “Vibrant Sunrise” gibi Nanoleaf favorileri de dahil olmak üzere önceden hazırlanmış sahnelerin olağan çeşitlerini de destekliyor.

nanoleaf ces 2023

Nanoleaf 4D’yi kurarken, kamerayı TV’nizin üstüne veya hemen altına monte edebilirsiniz. Lightstrip’i takmak için kutunun içinde yapışkan ve geçmeli braketler bulacaksınız. Başlangışta Nanoleaf, 4D TV Başlangıç Kitini iki boyutta sunacak: Biri 55-65 inç TV’ler için ve diğeri 70-80 inç TV’ler için olacak. Fiyatlandırma hakkında ise henüz bir bilgi yok.

Nanoleaf, modüler duvar panelleri serisine bir tavan lambası da ekliyor. Buna uygun şekilde adlandırılan Skylight, tavanınızda farklı desenler oluşturmak için özgürce düzenleyebileceğiniz bir dizi kare RGBW LED panelden oluşur. Skylight, şirketin ekran yansıtma teknolojisi, müzik görselleştiricisi ve grup sahneleri desteği dahil olmak üzere, bir Nanoleaf ürününden beklediğiniz tüm özelliklerle birlikte gelir. Skylight’ın yerleşik LED’lerinin parlaklığını, rengini ve renk sıcaklığını ayarlamak için Nanoleaf uygulamasını kullanabilirsiniz. Nala Learning Bridge gibi, Skylight da bir İş Parçacığı Sınırı Yönlendiricisi yönlendiricisi olarak işlev görüyor. Nanoleaf, en son modüler aydınlatma sistemini yılın ikinci yarısında piyasaya süreceğini söylüyor. Fiyatlandırma gibi detaylar da o zaman gelecektir.

nanoleaf ces 2023

Son olarak Nanoleaf, Essentials serisine BR30 ve GU10 modellerini ekliyor. Ayrıca şirket, orijinal A19 ampulü de dahil olmak üzere, mevcut Essentials modellerini Matter uyumlu hale getirmek için yeniliyor. Mevcut Nanoleaf ürünlerinin sahipleri de dışarıda bırakılmayacak. Şirket; Shapes, Elements, Canvas ve Lines aydınlatma ürünlerini Matter uyumlu hâle getirmek için bu yıl içinde bir yazılım güncellemesi çıkaracağını söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER