Teknoloji

MSI yeni dizüstü bilgisayarlarıyla gözünü yükseklere dikiyor

MSI Commercial 14
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

MSI denince pek çok kişinin aklına oyun bilgisayarları geliyor. Ancak şirket Computex 2023’te kullanıcıların karşısına daha farklı amaçlara odaklanan dizüstü bilgisayarlar çıkarttı. Bu dizüstü bilgisayarlar, MSI’ın “üst sınıf” ürünler sunan bir markaya dönüşmeyi hedeflediğini gösteriyor.

Bu yeni ürünler arasında göze çarpanlardan biri Commercial 14 serisi oluyor. Kurumsal dizüstü bilgisayar modelleriyle kullanıcılara ThinkPad ve benzeri modellerin sunduğu seviyede bir deneyim yaşatılması hedefleniyor. Bilgisayarlara ekstra güvenlik önlemleri, NFC ve akıllı kart okuyucusu eklemek de mümkün.

Bu noktada şirketin geçmişte de kurumsal seriler çıkarttığını hatırlatmakta fayda var. Summit serisi söz konusu ürünler arasında akla gelen ilk isim oluyor. Summit serisinin özellikleri gelişmiş olsa da, ürün kalitesi ve bazı kurumsal güvenlik özellikleri şirketin hedeflerine ulaşmasını engellemişti. Bu yılın ikinci yarısında çıkacak Commercial serisinin geçmişin izlerini silmesi hedefleniyor.

MSI Commercial

Şirketin 2023’ün ikinci yarısında kullanıcılarla buluşturacağı bir diğer ürün ise Prestige 16 Studio Evo. Üst sınıf kurumsal bir ürün olarak konumlandırılan Prestige 16 Studio Evo’nun hedefinde kreatif profesyoneller bulunuyor. Thunderbolt 4 girişi, 99 WHr batarya, Nvidia’nın stüdyo platformu gibi özellikler de dizüstü bilgisayarda kullanıcıları bekliyor.

Computex 2023’te sergilenen bir diğer ürün olan Creator Z17 HX Studio’nun duyurusu ise daha önce yapılmıştı. Bu bilgisayarın hedef kitlesinde de video alanında çalışan profesyoneller ve dijital sanatçılar bulunuyor. Creator Z17 HX Studio ile birlikte kullanıcılara dijital bir kalem de sunuluyor.

MSI’ın yeni dizüstü bilgisayarlarının fiyatları açıklanmadı

MSI Creator Z17 HX Studio’yu ABD’de 2000 dolardan başlayan fiyatlarla satıyor. Ancak Prestige ve Commercial modelleri için henüz bir fiyat bilgisi açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER