Teknoloji

MSI yeni oyun dizüstü bilgisayarlarıyla gücün yanında çekiciliğe odaklanıyor

Oyun amaçlı dizüstü bilgisayarlar genellikle kaba, çirkin görünümlü ve taşınabilirlikten ödün vermeyi gerektiren birçok unsuru barındırıyor. MSI, ezberin dışına çıkan yeni bir oyun dizüstü bilgisayarının duyurusunu gerçekleştirdi. GT75 Titan, GE63 ve GE73 Raider RGB modelleriyle birlikte duyurulan GS65 Stealth Thin, neredeyse çerçevesiz ekranıyla dikkat çekiyor. Bu yeni MSI oyun dizüstü bilgisayarı hem güç hem de tasarım bakımından sahiplerinin beklentilerini karşılayacak gibi görünüyor.

Listenin en başında yer alan MSI GT75 Titan modeli, Intel Core i9 işlemcili ilk oyun dizüstü bilgisayarı olma özelliğini taşıyor. Hem güç hem de boyut bakımından canavar niteliğindeki bu üründe, Intel’in en güçlü tüketici seviyesi CPU’su üst sınıf Nvidia GTX grafik kartıyla buluşuyor. Rahatlığın güç kadar önemli olduğunu bilen Intel, Rapid Mechanical RGB klavyeyi de ekliyor. Dokunsal geri bildirimleriyle bu klavye oyuncuların epey hoşuna gidecektir.

MSI GT75, sektörün alıştığı tarzda görünüme sahip bir oyun dizüstü bilgisayarı. Halbuki MSI GS65 Stealth Thin ise, çerçevesiz ekranıyla akıllı telefonların yoğun ilgi gösterdiği eğilimi yakalıyor. 144 Hz’lik panel, sadece 4.9 mm. kalınlığa sahip ince çerçevenin içine yerleşiyor. 8. nesil Intel Core i7 işlemci, Nvidia GTX 1070 ya da 1060 GPU seçenekleriyle MSI GS65 güç bakımından geride kalmıyor.

Oyuncular genellikle karanlık yerlerde oynamayı sever. Böylelikle hem ortamın rahatsız edici unsurlarından uzak kalırlar, hem de bilgisayarlarının etkileyici renkli aydınlatmaları sayesinde oyuna rahatlıkla konsantre olurlar. GE63 ve GE73 Raider RGB modelleri sahip oldukları çok ışıklı aydınlatmalarıyla genellikle klavye aydınlatmasıyla yetinen bilgisayarlardan ayrılıyor. Çoklu aydınlatma sistemi sadece üst kapağı değil, aynı zamanda USB portlarını da aydınlatıyor. Üstelik bu bilgisayarlar da sadece görselliğe odaklanmıyor. İçlerinde en yeni Intel Core i7 CPU’lar ve Nvidia GTX 1070 veya 1060 grafik işlemci birimleri bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER