Manşetler

Mozilla Firefox OS’in tasarımıyla ilgili detayları ekran görüntüleriyle birlikte paylaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mozilla’nın 2013’ün başlarında yayınlamayı planladığı Firefox OS mobil işletim sistemiyle ilgili olarak Mozilla’nın resmi blogunda bazı yeni detaylar paylaşıldı. Aslında Mozilla’nın bu ayın başlarında Varşova’da düzenlediği MozCamp’te sergilenen sunumun yeniden düzenlenmiş ve yazı hâline getirilmiş versiyonu olan yayında tasarımcı Patryk Adamczyk Firefox OS’i güzel ve modern bir araca dönüştüren tasarım felsefesini, ikonografiyi, tipografiyi ve ses elementlerini anlattı.

Fazlasıyla detay içeren yazı işletim sisteminin nasıl göründüğü ve çalıştığı konusunda bir fikir edinmeye olanak sağlıyor. Görünüşe göre kızaklı bölmelerin kullanımıyla gerçekleştirilen içerik katmanlandırma Firefox OS’in en önemli tasarım unsuru olarak dikkat çekiyor. Mozilla açık ve koyu arka fonların ne zaman kullanıldığı konusunda da bazı bilgiler verdi, örneğin koyu renkli arka fon sayesinde medya uygulamalarının sinemayı daha fazla andıran bir deneyim yaşatabileceği vurgulandı. Öte yandan üretkenlik uygulamalarında kullanılan beyaz renkli fonun tipografiyle birleştiğinde bir ofis ortamı hissi yaratabileceği kaydedildi.

Buna ek olarak Mozilla ana ekran, uygulama menüsü, kilit ekranı gibi unsurları da sergiledi. WebOS ile Android’deki benzer unsurların karıştırılmış hâli gibi görünen bu unsurların yer aldığı işletim sisteminin oldukça çekici bir görünüme sahip olduğu söylenebilir. Müşterilerin sahip olacağı cep telefonlarında da web sitesi üzerindeki gibi çekici bir görünüme sahip olacak mı, bunu ilk cihazların yurt dışında piyasaya çıkmaya başladığı 2013 başında göreceğiz. Aşağıdaki bağlantıda sözünü ettiğimiz unsurlara ait ekran görüntülerini bulabilirsiniz.

İlgili >> Mozilla

İLGİLİ HABERLER