Teknoloji

Mozilla Firefox kullanıcılarına ilgili bağlantılar önerecek

mozilla firefox 82 android

Web aramalarında ara sıra çeşitli öneriler almak isteyen kullanıcıların önünde artık Chrome ve Safari dışında bir seçenek daha var. Mozilla, Firefox Suggest (Firefox Öneriyor) isimli bir özelliği kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor.

Bu özellik adından da anlaşılabileceği üzere kullanıcılara yaptıkları aramalarla ilgili öneriler sunacak. Söz konusu özellik web aramalarının yanı sıra Mozilla’nın sahibi olduğu Pocket platformunda yapılan aramalarda da geçerli olacak. Örneğin, arama kutusuna “Almanya” yazanlar hemen Wikipedia’daki Almanya sayfasına giden bir bağlantı görecek.

Mozilla bir taraftan da bağlamsal öneriler üzerinde çalışıyor. Söz konusu özellik için yazılı arama terimlerine, tıklama bilgisine ve “şehir seviyesinde” konum bilgisine ihtiyaç duyuluyor. Burada akıllara gizlilikle ilgili bazı sorular gelse de, Mozilla özelliğin hâlihazırda ABD’de küçük bir kullanıcı grubuyla test edildiğini ve isteğe bağlı şekilde çalışacağını belirtti.

Mozilla, Firefox ve Pocket kullanıcılarına güvenilir öneriler sunacağının sözünü verse de; burada “sponsorlu içerik” gösterimi yapacağını belirtti. Bunun bazı kullanıcıların canını sıkacağını tahmin etmek ise pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER