Teknoloji

Mozilla CEO’su Reddit’teki nefret söylemine sert tepki gösterdi

mozilla-firefox-ios-031214

“aioyama” rumuzlu bir Reddit kullanıcısı, Mozilla’da yaşanan son gelişmeleri değerlendiren bir paylaşımda bulunmuş ve “sosyal adalet kabadayıları” olarak adlandırdığı bir grubu eleştirmişti. Bu eleştiriler Mozilla cephesinde oldukça sert bir tepkiye yol açtı. Mozilla CEO’su Chris Beard, söz konusu Reddit kullanıcısının şirket çalışanı olduğunun keşfedilmesi durumunda görevine son verileceğini belirtti.

“aioyama” rumuzlu Reddit kullanıcısının şirketteki kadınlarla ilgili paylaşımlarında çizgiyi aştığını söyleyen Beard, bir süre önce Mozilla ile yollarını ayıran Christie Koehler ile ilgili paylaşımların da rahatsız edici olduğunun altını çizdi. Koehler, Mozilla’dan ayrılırken şirketteki çeşitliliğin azlığından ve erişilebilirlik problemlerinin çözülememesinden yakınmıştı.

Koehler’in ayrılığından memnuniyet duyan “aioyama”, “kaçık” ve “sürekli olarak her şeyden alınan” biri olarak nitelediği Koehler’in gidişinin herkesi memnun ettiğini belirtmişti. Reddit kullanıcısının sözlerinde kantarın topuzunun kaçtığı yer ise “Koehler ve mavi saçlı, burunları hızmalı diğer feministler gittiğinde teknoloji endüstrisi derin bir nefes alacak.” şeklindeki sert ifadelerin kullanıldığı bölüm oldu. Chris Beard, söz konusu ifadelerin nefret suçu olmasa bile nefret suçuna çok yakın durduğunu vurguladı.

Beard, iş yerindeki çeşitliliğe karşı nefret barındırdığına inandığı bu ifadeleri hoş göremeyeceğinin altını çizdi. Beard’den önceki Mozilla CEO’su Brendan Eich’in eşcinsel evlilik karşıtı gruplara bağışta bulunduğunun ortaya çıkmasının ardından istifa etmesi, Mozilla’nın bu konuya daha hassas yaklaşmasına neden oluyor. Chris Beard, “aioyama” rumuzlu Reddit kullanıcısının Mozilla ile bir bağlantısı olduğunun ortaya çıkması durumunda bu bağlantının ortadan kaldırılacağını da sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER