Teknoloji

Motorola yöneticisinden 125W şarj adaptörü paylaşımı

motorola

Motorola Edge 30 Pro ve Edge 30 Ultra modellerinde 68W hızlı şarj desteği sunuyor. Görünen o ki, şirket şarj hızı teknolojisinde çıtayı daha da yükseğe çıkaracak. Motorola’nın 125W şarj adaptörünün fotoğrafı, şirket yöneticisi tarafından paylaşıldı.

Lenovo Çin’in Mobil Telefon Birimi Genel Müdürü Chen Jin, 125W şarj adaptörünün fotoğrafını kişisel Weibo hesabından paylaştı. Şarj adaptörünün ağırlığının 130 gram olduğunu belirten Jin, bunun piyasadaki benzer hız sunan diğer adaptörlerden çok daha düşük bir ağırlık olduğuna dikkat çekti.

125W şarj adaptörü sunma konusundaki yarış giderek kızışıyor. Piyasada hâlihazırda beş üretici 125W veya daha yüksek şarj hızı sunan adaptörler çıkarmış durumda. Xiaomi’nin yüksek hızlı şarj adaptörü tartıda 195 gram, Vivo’nunki ise 210 gram çekiyor. Diğer üreticilerin şarj adaptörlerinin ağırlıkları da benzer seviyelerde.

motorolaMotorola’nın şarj adaptörünün 130 gramlık ağırlığı kulağa oldukça etkileyici geliyor. Ancak bunun şaşırtıcı olmadığını söylemek gerekiyor. Şirketin mevcut 68W şarj adaptörünün ağırlığının sadece 100 gram olması, Motorola’nın bu konudaki maharetini gösteriyor.

125W şarj adaptörünün hangi telefon için hazırlandığı ise belirsizliğini koruyor. Dedikodulara göre, Motorola Frontier kod adını taşıyan bir telefon hazırlıyor. Bu telefonda ana kamera görevini 194 megapiksel sensörün üstleneceği söyleniyor. Şirketin kamerada olduğu gibi şarj hızında da sınırları yukarıya çekmeye çalışması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER