Teknoloji

Motorola Razr’ın katlanabilir ekranında can sıkıcı problem

Motorola RAZR tanıtıldı: Klasik tasarım, katlanabilir ekran
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Katlanabilir ekranlı Motorola Razr görsel açıdan oldukça etkileyici olsa da, telefonun teknik kapasitesi ve dayanıklılığı konusunda aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil. Yüksek bir fiyat karşılığında satılan telefonun ortalama bir kameraya sahip olmasının yanı sıra; ekran menteşesinin gıcırdaması, ekranın hemen altında tümseklerin oluşması gibi problemlerin de ortaya çıkması, iyiden iyiye can sıkmıştı. Motorola Razr’ın ekranıyla ilgili bu şikayetlere bir yenisi daha eklendi.

Motorola Razr’ın katlanabilir ekranı, plastik bir kaplamayla korunuyor. Input sitesinden Raymond Wong, yaklaşık bir haftadır kullandığı Razr’ın ekranının tam menteşe bölgesinde soyulmaya başladığını ve ekranla plastik kaplama arasında bir kabarcık oluştuğunu belirtti. Wong, kabarcığı gösteren bir fotoğraf da paylaştı.

Fotoğrafa bakıldığında kabarcığın gerçekten gözü fazlasıyla rahatsız ettiği görülüyor. Wong, bu kabarcık yüzünden ekranın orta bölümünün tepkiselliğinin azaldığını da belirtiyor.

motorola razr

Motorola Razr ekranındaki kabarcık neden oluştu?

Bu kabarcığın nasıl oluştuğu ise bilinmiyor. Wong, telefonu düşürmediğini ve telefonun ıslak veya nemli bir yüzeye temas etmediğini belirtiyor. Input editörü, telefonu dışarıda soğukta kullandıktan sonra sıcak evinde kullanmaya devam etmesinin bir faktör olabileceğini söylese de; ortada bu düşündeyi destekleyecek bir kanıt da bulunmuyor.

Motorola’dan şimdilik konuyla ilgili olarak bir açıklama gelmiş değil. Ancak benzer haberlerin artması durumunda şirketin sessiz kalması zorlaşacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER