Teknoloji

Motorola One ve One Power için Android Pie dağıtımı başladı

motorola one

Motorola‘nın orta segmentte konumlanan ve çentikli ekrana sahip olan telefonları Motorola One ve One Power için Android 9 Pie güncellemesinin dağıtım süreci başladı.

Motorola One‘ı ekim ayından bu yana Avrupa, Asya ve Latin Amerika’da satın almak mümkün. Akıllı telefon, kasım ayında 399 dolarlık fiyat etiketiyle ABD’de de satışa sunulmuştu. 5.9 inç çentikli ekran taşıyan telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 625 yonga seti yer alıyor. 6.2 inç ekrana, Snapdragon 636 yonga setine ve biraz daha büyük bir pile sahip olan One Power ise sadece Hindistan’da satılıyor.

Motorola söz konusu cihazları IFA 2018‘de tanıtmış ve her iki telefonun da Android 9 Pie güncellemesi alacağının sözünü vermişti. Dolayısıyla bu sözün yerine getirilmesine pek şaşırmamak gerekiyor. Yine de, bu sözün hızlı biçimde tutulmasının hoş bir hareket olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Motorola One ve One Power, Google’ın Android One programının çatısı altında yer alıyor. Bu da her iki telefonun da en az iki kez büyük Android güncellemesi alacağını garanti ediyor. Dolayısıyla önümüzdeki yıl bu iki cihazın da Android Q ile güncellenmesi kesin gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER