Teknoloji

Motorola One Action video çekiminde Go Pro’ya rakip olacak

motorola one action

Motorola geçen yıl “One” serisi bütçe dostu akıllı telefon serisinin duyurusunu yapmıştı. Şirket, son olarak bu seriye Motorola One Action adını taşıyan yeni bir model ekledi. Görünüşe göre bu yeni cihaz, bir akıllı telefonda sunduğu aksiyon kamerasının elinden çıkan taddaki video kalitesiyle fark yaratacak.

Telefonun adında geçen “Action” kelimesi üçüncü kameraya atıfta bulunuyor. Özel olarak yerleştirilmiş ultra geniş açılı video kamera ile 117 derecelik görüş açısı sunuluyor. Böylelikle GoPro ile çekilmiş gib videolar çekebilirsiniz. Motorola, birtakım farklı uygulamalarla Action’ın normal bir akıllı telefondan farklı videolar çekmesini sağlıyor. İşe de lensten başlıyor.

Süper geniş açı olarak adlandırılan bir özellik mevcut. Ancak Motorola sensörü fiziksel olarak döndürüyor. Yani, One Action’ı dik şekilde tuttuğunuzda, kameranın çerçevesi videoyu yatay olarak kaydediyor. Tersi de geçerli oluyor. Bu küçük bir değişiklik olsa da, akıllı bir değişiklik. Böylelikle sahipleri bu eşsiz donanımın avantajını dikkate değer biçimde görmüş olacaktır.

Öte yandan Motorola bazı yazılımsal algoritmalarla çekim sırasında titremeleri azaltıyor. Bunu da Genişletilmiş Video Sabitleme olarak adlandırıyor. Bu sistemin gerçek hayatta nasıl çalıştığını görmek için örneklerini beklememiz gerekiyor. Ancak bir akıllı telefon için ilginç bir fikir olduğunu söyleyebiliriz.

Motorola One Action donanım özellikleri

One Action’ın diğer özellikleri makul fiyatlı bir Android telefondan beklediğimizden farklı değil. 6.3 inç Full HD+ çözünürlüklü ekranın üst kısmında bulunan damla çentik 12 megapiksel selfie kamerasına ev sahipliği yapıyor. Arkadaki diğer iki kamera ise 12 megapiksel ana lens ve 5 megapiksel derinlik sensörü olarak sıralanıyor. İkinci kamera portre çekimlerde derinlik efektine katkı sağlıyor.

İlginçtir ki, Motorola One Action’da Qualcomm Snapdragon işlemci yerine Samsung Exynos 9609 işlemci çalışıyor. 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza da mevcut. USB-C portu, kulaklık jakı, 3500 mAh kapasiteli pil de diğer özellikler arasında bulunuyor.

Yazılım tarafında da bazı değişiklikler var. Adında “One” markası geçse de, sadece uluslararası pazarda Android One ile çıkacak. ABD ve Kanada’da satılacak versiyonlar ise ekim ayında çıkacak ve normal Android 9 Pie ile sunulacak. Bu durumda Android One telefonlarındaki gibi gelecek işletim sistemi güncellemelerini alıp almayacağı garanti edilmemiş oluyor.

Moto E, G ve Z gibi daha açık beklentilerin olduğu serilerin aksine, Motorola One serisini bir noktaya bağlamak daha zor görünüyor. Nitelikler ve işlevler bakımından bütçe dostu akıllı telefon yelpazesinin üst tarafında yer alıyor. Bu açıdan Moto G ya da Z serisine benziyor. Ancak donanım açısından standart Moto markalı akıllı telefonlara göre biraz daha deneysel yaklaşım içeriyor.

Motorola One Action Brezilya, Meksika ve çeşitli Avrupa ülkelerinde satışa sunulmaya başlandı. Fiyatı 259 avro (1600 TL) olarak belirlendi. Daha sonra Latin Amerika, Avrupa ve Asya Pasifik bölgelerinde de satışa sunulacak. Ekim ayının başlarında ise Android One yazılımı olmaksızın ABD ve Kanada’da satışa çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER