Teknoloji

Motorola Moto X5 iPhone X’unkine benzer bir çentik taşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

motorola moto x5Motorola’nın 2018 model akıllı telefonlarına dair dedikodular, son zamanlarda ivme kazanmış durumda. G6, G6 Plus ve G6 Play’e ait fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından listeye bir telefon daha eklendi. Dikkat çekici özellikler taşıyan Motorola Moto X5’e ait fotoğraf ve bilgiler internette dolaşmaya başladı.

Moto X5, tasarım konusunda selefi Moto X4’ten farklı bir yerde duruyor. Tamamen çerçevesiz bir ekrana sahip olan Moto X5’in ön panelinde iPhone X’unkine benzer bir çentik göze çarpıyor. Bu çentik, akıllı telefonun çift lensli ön kamera kurulumuna ev sahipliği yapıyor.

Çerçevesiz ekran, 18:9 görüntü oranına sahip. 5.9 inç büyüklüğündeki bu ekran, 2160 x 1080 piksel çözünürlük vadediyor.

Moto X5’in arkasında da çift lensli bir kamera kurulumu yer alıyor. Bu da ortaya dört kameralı bir telefon çıkarıyor. Motorola ana ekran tuşundan vazgeçse de, telefonda bir parmak izi tarayıcısının bulunup bulunmadığı anlaşılmıyor. Parmak izi tarayıcısının Motorola logosuna yerleştirilmiş olması muhtemel görünüyor.

Motorola Moto X5 akıllı yapay zekâ asistanıyla gelecek

Motorola Moto X5, şirketin “Moto XP” adını taşıyan yapay zekâ asistanıyla birlikte gelecek. Ancak telefonun diğer yazılım özellikleri ve taşıyacağı bileşenler hakkında henüz somut bir bilgi bulunmuyor. Telefonun ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda da kayda değer bir işaret gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER