Manşetler

Motorola katlanabilir ekranlı yeni RAZR’ın tanıtım tarihini açıkladı

motorola razr

Motorola, katlanabilir ekranlı bir telefon üstünde çalıştığını daha önce doğrulamıştı. Şirketin bu telefonu bir dönemin efsanelerinden olan RAZR markasıyla çıkaracağına dair haberler de gündeme gelmişti. Görünen o ki, Motorola’nın katlanabilir ekranlı yeni RAZR telefonunun tanıtım tarihi yaklaştı.

Şirket, 13 Kasım’da ABD’nin Los Angeles şehrinde gerçekleştireceği etkinliğin davetiyelerini basın kuruluşlarına göndermeye başladı. Şirket, bu etkinliğin “yeniden keşfedilen bir ikonun uzun süredir beklenen duyurusu” olacağını belirtiyor. Bu da, etkinlikte katlanabilir ekranlı RAZR’ın tanıtılması ihtimalini iyiden iyiye güçlendiriyor.

motorola razrDavetiyeyle gönderilen görselde ise menteşeli bir mobil cihaz görülüyor. Ancak görselden ekstra olarak bir detay çıkarmak ise mümkün olmuyor. Daha önce internete sızan bir patent dosyası, Motorola’nın yeni katlanabilir telefonunun eski RAZR’lara benzeyen bir tasarıma sahip olacağını göstermişti.

Motorola rakiplerinin yaşadığı sıkıntıları yaşayacak mı?

Katlanabilir ekranlı telefonun ABD’de 1500 dolar karşılığında mobil operatör Verizon tarafından satılması da iddialar arasında yer alıyor.

Katlanabilir ekranlı telefonlar, teknoloji dünyasında 2019’un en popüler gündemlerinden biri durumunda. Samsung ve Huawei’nin katlanabilir ekranlı telefonları şubat ayında tanıtılmalarına rağmen, piyasaya çıkış süreçlerinde işler pek de kolay ilerlelememişti. Galaxy Fold, nisan ayı yerine eylül ayında satışa sunulabilmişti. Huawei Mate X de bu ayın sonu itibarıyla raflardaki yerini alabilecek.

Motorola’nın katlanabilir telefonu için işlerin nasıl ilerleyeceği önümüzdeki dönemde anlaşılacak. Sızan tasarımların doğru olup olmadığı ise 13 Kasım’da görülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER