Teknoloji

Motorola bileğe takılabilen esnek ekranlı telefon konseptini sergiledi

motorola

Motorola, çatı şirketi Lenovo‘nun Global Tech World adını verdiği etkinlikte esnek pOLED ekranlı konsept telefonunu sergiledi. Kıvrılarak bileğe takılabilen bu cihaz, tek başına bir tripoda bağlı gibi durabiliyor. Şirket, bu ekran tasarımının geleceğin “eller serbest” deneyiminde önemli bir yeri olduğuna inanıyor.

Motorola konsept cihazının özelliklerini ayrıntılı şekilde paylaşmadı. 6.9 inç Full HD+ çözünürlüklü ekran ve kumaş arka panel telefonun bilinen özellikleri arasında yer alıyor. Ekran çerçevesinin de görece kalın olması gözden kaçmıyor. Cihazın metal bir manşet ve muhtemelen mıknatıslar yardımıyla bilekte sabit kalması bekleniyor.

Kullanıcı arayüzü, ekranın formasyonuna göre kendisini şekillendireceğe benziyor. Şirket, esnek telefonun bilekte Razr+’ın 3.6 inç kapak ekranına benzer bir deneyim sunacağını belirtiyor.

motorola

Motorola konsept telefonunda yapay zekâdan da yararlanıyor

Motorola bu tasarımdan faydalanabilecek bazı üretken yapay zekâ özellikleri konusunda bilgi verdi. Yeni konsept telefonunda bulunan MotoAI platformuyla kullanıcılar duvar kağıtlarını ve temalarını kişiselleştirebilecek. Buna ek olarak, kullanıcılar kıyafetlerinin fotoğraflarını çektikten sonra yapay zekâ ile oluşturulmuş duvar kağıtları alabilecek. Bu duvar kağıdı, telefon bileğe takıldığında bir tür tamamlayıcı olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER